logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeliminować mruganie LED H4 w skuterze GY6 139QMB?

DarekPrzybysz 17 Lut 2020 19:56 5679 8
REKLAMA
  • #1 18477185
    DarekPrzybysz
    Poziom 6  
    Ocena: 13
    Witam Cześć wszystkim. Mam takie zapytanie, posiadam chiński skuter 50 cm pojemności silnik gy6 139 qmb
    chcę wymienić, zamienić żarówki przednie h4 na diody led ( tak dobrze czytacie ledy zamiast żarówek ). Wiem że jest to nie legalne i w razie kontroli policja zabierze mi dowód rejestracyjny ( jestem tego świadomy ). Powiedzmy że będę jeżdził na podwórku w koło studni więc za komentarze że nie wolno dziękuje. Bardzo dziękuje. A teraz przechodzę do tematu. Instalacja jaka jest w skuterze raczej wszyscy wiedzą a na pewno ich posiadacze, światła są tam zasilane bezpośrednio z cewki i są zależne od obrotów silnika. Żarówki raczej nie protestują na takie rozwiązanie ledy natomiast tak. Wymieniając żarówkę na ledy i czy to w lampie przedniej czy tylnej, ledy po prostu mrugają. I teraz po tak długim wstępie właściwe pytanie. Jak wyeliminować to miganie, co wstawić w układ kondensator stabilizator a może coś innego? Za wszystkie sugestie podpowiedzi na zadane pytanie bardzo dziękuje, czekam na komentarze.
  • REKLAMA
  • #2 18477199
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5156
    Pisałem o tym wielokrotnie, wiec sobie poszukaj. Dodam tylko, ze są dedykowane do skuterów ,,żarówki" LED z wbudowanym w cokół układem elektronicznym, prostownika i stabilizatora.
  • REKLAMA
  • #3 18477254
    DarekPrzybysz
    Poziom 6  
    Dziękuje za zainteresowanie tematem, myślę że moje żarówki coś tam wbudowane mają, ale i tak migają. Jak wyeliminować mruganie LED H4 w skuterze GY6 139QMB?
    Jak wyeliminować mruganie LED H4 w skuterze GY6 139QMB?

Dodano po 27 [minuty]:

Panie Krzysztofie K a może coś bliżej w temacie bo tematów w których Pan uczestniczył jest 400 stron. Na razie przeglądam szukam
  • REKLAMA
  • #4 18478789
    DarekPrzybysz
    Poziom 6  
    Panie Krzysztofie K wymiękłem po przejrzeniu stu postów z Pana udziałem, równie dobrze można było napisać jest to w googlach znajdż sobie. Dziękuje za pomoc innym też Pan tak pomaga- wiem ale nie powiem. Dziękuje
  • #5 18478830
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5156
    Wpisz w Google ,, LED replacement" scooter head lamp's. for AC"
    Tutaj masz
    https://www.youtube.com/watch?v=ernzd2nbbhQ
    Konstruktorzy takich lamp doskonale wiedza, jak te lampy są zasilane - bezpośrednio z prądnicy prądu przemiennego. I nie narzekaj tutaj, bo temat był wznawiany na Forum dziesiątki razy :cry:
  • REKLAMA
  • #6 18479584
    DarekPrzybysz
    Poziom 6  
    Z zaciekawieniem obejrzałem, nawet dwa razy film podesłany przez ciebie. Ja na nim widzę jak facet wymienia żarówkę na diody a samo zasilanie przepina pod akumulator. Tak to i ja potrafię, nawet mogę pójść dalej odmasuje prądnice, zmienię regulator zasilę wszystkie światła z akumulatora. Nadal to nie jest odpowiedzią na zadane prze zemnie pytanie.
  • #7 18481235
    DarekPrzybysz
    Poziom 6  
    Hej. Ze tak powiem problem rozwiązany, dziękuje za pomoc
  • #8 18673914
    pikasiak11
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    problem rozwiązany? a pochwaliłeś się jak? sam gadasz na innych ze nie pomagają a ty co?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada skuter GY6 139QMB i chce wymienić żarówki H4 na diody LED, jednak napotyka problem migania świateł. W odpowiedziach sugerowane są dedykowane żarówki LED z wbudowanym układem stabilizatora oraz poszukiwanie informacji w Internecie na temat wymiany oświetlenia w skuterach. Użytkownik zauważa, że niektóre lampy wymagają zasilania z akumulatora, co nie odpowiada na jego pytanie o eliminację migania. Ostatecznie problem został rozwiązany, ale brak szczegółów dotyczących zastosowanej metody.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA