logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] AEG FFB 51400ZW - Kontrolka soli świeci pomimo napełnienia

comandos21 21 Lut 2020 18:07 4017 8
REKLAMA
  • #1 18485078
    comandos21
    Poziom 18  
    Ocena: 105
    Witam zakupilem w firmie nową zmywarkę.
    Włączyłem, zasypałem do pełna soli. Kontrolka nadal sie świeci, gaśnie dopiero po włączeniu programu
    Czy sól powinna być cały czas sucha po praniu??

U mnie jest sucha.
    Zmywara dopiero 2razy użyta.
  • REKLAMA
  • #2 18485342
    oldking
    Poziom 33  
    Ocena: 523
    W mojej zmywarce sól w pojemniku zmywarki jest zalana wodą - a u Ciebie jest SUCHA ?
  • REKLAMA
  • #3 18485347
    comandos21
    Poziom 18  
    oldking napisał:
    W mojej zmywarce sól w pojemniku zmywarki jest zalana wodą - a u Ciebie jest SUCHA ?

Tak u mnie sucha. Nie mam instrukcji w j.pol. wiec nie wiem czy tak ma byc.
  • REKLAMA
  • #4 18485363
    oldking
    Poziom 33  
    Wg mnie coś jest nie tak, ale internet pomoże w przetłumaczeniu - do dzieła.
    A tutaj szukałeś -
    https://www.aeg.pl/support/user-manuals/
  • REKLAMA
  • #5 18485366
    comandos21
    Poziom 18  
    oldking napisał:
    Wg mnie coś jest nie tak, ale internet pomorze w przetłumaczeniu - do dzieła.
    A tutaj szukałeś -
    https://www.aeg.pl/support/user-manuals/

Mam wersje ang. Ale ja tam nie widzę by pisało aby wlać wody. Dzięki za PL wersję ;)

Nic nie ma na stronie AEG [url=]https://www.aeg.pl/support/user-manuals/?q=ffb51400ZW[/url]
  • #6 18485388
    oldking
    Poziom 33  
    Zmywarka sama powinna tam wlać wodę - możliwe ze jest uszkodzona.
  • #7 18485397
    comandos21
    Poziom 18  
    oldking napisał:
    Zmywarka sama powinna tam wlać wodę - możliwe ze jest uszkodzona.
    Chyba, ze w miarę kilku myć się tam wypełni woda.. Może tak być, No bez jaj nowa jest. Teraz jak zajrzałem do pojemnika na sól jest wilgotna ale stwardniała... hm...

Dodano po 36 [minuty]:

Zalałem wodą i porządnie zamieszałem, kontrolka zgasła ;) Mam nadzieję,że już bd działała jak trzeba. Pewnie pompa się zapowietrzyła dlatego wody tam w środku nie było.
  • Pomocny post
    #8 18485526
    Paw_el

Specjalista AGD
    Ocena: 1550
    comandos21 napisał:

Kłania się czytanie instrukcji, ale skoro nie masz instrukcji to pomocny jest wujek Google
    "Sól zmiękczająca do zmywarek zapewnia prawidłowe działanie systemu zmiękczania wody. Aby wsypać sól, należy odkręcić nakrętkę dozownika i napełnić go wodą – czynność ta wykonywana jest wyłącznie podczas pierwszego użycia zmywarki."
    Konto firmowe:
    Naprawa Pralek Automatycznych Zmywarek
    Poznańska 46, Kalisz, 62-800 | Tel.: 62 XXXXXXX (Pokaż)
  • #9 18485532
    comandos21
    Poziom 18  
    Paw_el napisał:
    comandos21 napisał:

Kłania się czytanie instrukcji, ale skoro nie masz instrukcji to pomocny jest wujek Google
    "Sól zmiękczająca do zmywarek zapewnia prawidłowe działanie systemu zmiękczania wody. Aby wsypać sól, należy odkręcić nakrętkę dozownika i napełnić go wodą ? czynność ta wykonywana jest wyłącznie podczas pierwszego użycia zmywarki."

Dobrze, że są jeszcze specjaliści na tym forum ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nową zmywarką AEG FFB 51400ZW, w której kontrolka soli świeci mimo napełnienia pojemnika. Po kilku użyciach zmywarki sól w pojemniku była sucha, co sugerowało, że może być problem z systemem napełniania wodą. Użytkownik zasięgnął porady na forum, gdzie zasugerowano, że zmywarka powinna samodzielnie wlać wodę do pojemnika. Po dodaniu wody i wymieszaniu soli kontrolka zgasła, co wskazuje na możliwe zapowietrzenie pompy. Wskazano również na konieczność zapoznania się z instrukcją obsługi, która zaleca napełnienie pojemnika wodą przy pierwszym użyciu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA