logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Celma PRCb10 - jak dobrać wyłącznik z regulacją obrotów?

Kontrakton80 29 Lut 2020 20:25 1650 6
REKLAMA
  • #1 18501913
    Kontrakton80
    Poziom 15  
    Ocena: 261
    Witam, mam wiertarkę Celma PRCb10. Wiertarka jest w dobrym stanie, mało używana. Szczotki już są krótkie więc muszę je wymienić. Wyłącznik też jest do wymiany. I teraz zastanawiam się, czy nie dałoby rady zalożyć do niej wyłącznika z regulacją obrotów. Z połączeniem elektrycznym nie będe miał problemu, ale nie wiem czy którykolwiek z przełączników uda się wpasować do obudowy. Czy ktoś z Was próbował takiej przeróbki i jaki wyłącznik podejdzie do tej Celmy bez większego "rzeźbienia". Wyłącznik wygląda tak
    Jeśli ktoś wie jaki wyłącznik mozna by było zastosować to proszę o link albo o typ wyłącznika. Za pomoc z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18501942
    stalker1995
    Poziom 21  
    Ocena: 104
    Wyłącznik zastouj zwykły podobny do tego.
    A regulacje możesz zrobić w innym miejscu.
    Ja miałem przełącznik od suszarki a pod spodem z wyżynarki układ regulacji obrotów.
    W jednym rzędzie jedno pod drugim.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18501944
    WitJar
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Myślę ,że znjadziesz identyczny .Wystarczy poszukać w google .Ja już znalazłem na znanym portalu za kwote 23PLN + wysyłka.
  • REKLAMA
  • #4 18501985
    Kontrakton80
    Poziom 15  
    A mogę prosić o zdjęcie tego przełącznika albo o jego dane?

Dodano po 3 [minuty]:

Znalazłem na allegro wyłącznik do celmy PRCr, czy będzie on pasował?
  • Pomocny post
    #5 18502055
    steve2
    Poziom 17  
    Ocena: 50
    Nie. To jest włącznik do niebieskiej lub zielonej dwubiegówki .Takiej w kształcie litery T. PRCr-ki 10/6
    Do twojej dokup taki jak masz. Bez dużej rzeźby nie podstawisz nic innego. Musiałbyś wycinać tworzywo w rękojeści i zaślepić dziurę jaka pozostanie nad przyciskiem.
  • REKLAMA
  • #6 18502064
    Kontrakton80
    Poziom 15  
    Tak też myślałem.
  • Pomocny post
    #7 18502477
    WitJar
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Nie wiem jak Ty patrzysz?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada wiertarkę Celma PRCb10, która wymaga wymiany szczotek oraz wyłącznika. Zastanawia się nad możliwością zastosowania wyłącznika z regulacją obrotów. Odpowiedzi sugerują, że można znaleźć podobny wyłącznik, ale niektóre modele, takie jak wyłącznik do PRCr, nie będą pasować bez modyfikacji obudowy. Użytkownik został poinformowany, że najlepszym rozwiązaniem jest zakup wyłącznika identycznego do oryginalnego, aby uniknąć konieczności przeróbek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA