logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputronik Infinity F1-7000 - Czarny ekran w grach po reinstalacji Win 10

Popieluszka 123 16 Mar 2020 22:04 945 27
REKLAMA
  • #1 18536261
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam

Witam
    Zaczeło się od tego że po kolejnej aktualizacji Win 10 wystąpił kod błędu 0xc0000225 i musiałam wrzucić system od nowa Po przeinstalowaniu na moim Pc systemu Win 10 nie mogę grać w gry wspomagane przez platformy Uplay czy Steam Po paru minutach grania mam czarny ekran choć stacja chodzi i jedyne co można zrobić to restart Windows Przed tą aktualizacją z błędem gry chodziły normalnie weryfikacja plików gier też nie pomogła.
    Jak to naprawić?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18536267
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15545
    Odinstaluj aktualizacje.
    Podaj pełną konfigurację komputera.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 18537740
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    sosarek napisał:
    Odinstaluj aktualizacje.
    Podaj pełną konfigurację komputera.

Witam
    By pozbyć się błędu o którym pisałam powyżej musiałam przeinstalować system
    Aktualizacje pociągnęły się automatycznie i nie wszystkie można odinstalować.Konfiguracja komputera w załączniku
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Komputronik Infinity F1-7000 - Czarny ekran w grach po reinstalacji Win 10 Bez tytułu.png (38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 18537750
    sosarek

Poziom 43  
    Popieluszka 123 napisał:
    By pozbyć się błędu o którym pisałam powyżej musiałam przeinstalować system
    Aktualizacje pociągnęły się automatycznie i nie wszystkie można odinstalować.

Więc po reinstalacji systemu wystarczyło je wyłączyć, od dawna są z nimi tylko problemy i nie zaleca się ich stosowania.
    To co na zdjęciu to żadna konfiguracja.
    Problem ustąpił po reinstalacji?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 18538064
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Tak ale tylko na kilka dni po czym problem powrócił pomimo wyrzucenia i zablokowania aktualizacji
    Będę wdzięczna za za wskazówki o jaką konfiguracje dokładnie chodzi bo jeśli chodzi o Informatykę jestem zielona jak szczypiorek.
    Oryginalne oprogramowanie z tym komputerem to Win 7 Home Premium 64bit niestety po zgubieniu klucza wyrzuciłam dysk
    Wysyłam raporty Msinfo32 oraz Dxdiag

Kaspersky nie blokuje mi gier a Steam i Uplay to aplikacje zaufane.
    Uśpienie komputera i monitora mam ustawione na nigdy.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Nowy folder skompresowany (zip).zip (108.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 18538607
    swag_pinguin
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Sterowniki są aktualne? Czy próbowałaś może obciążyć komputer? Może spróbuj i zobacz czy dzieje sie to samo.

Dodano po 2 [minuty]:
    Aktualizacje można zawsze cofnąć, a jeśli chodzi o te nowe aktualizacje od windowsa to sam microsoft się wypowiadał że nie są doskonałe i wadliwe choć nie na wszystkich komputerach.
  • #7 18539096
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Przy kilku aktualizacjach brak opcji odinstaluj więc nie wiem jak je wyrzucić?
    O co biega z tym obciążeniem komputera?
    Mówiono mi że sterowniki same się pociągną z netu po instalacji Windows wiec jedyny którego sama pociągnęłam to ten do Karty Graficznej
    Specjalnie poczekałam i po niespełna minucie od chwili zniknięcia gry z monitora Windows zrestartował się sam
    Pozdrawiam
  • #8 18539106
    swag_pinguin
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Popieluszka 123 napisał:
    Przy kilku aktualizacjach brak opcji odinstaluj więc nie wiem jak je wyrzucić?

Bo nie ma dedykowanego przycisku do tej akcji więc możesz sprawdzić na youtube lub google jak to sie robi (zapomniałem dodać że nie da sie tego zrobić jeśli mineło już 10 dni od aktualizacji)
    Popieluszka 123 napisał:
    O co biega z tym obciążeniem komputera?

Możesz obciążyć komputer jakimś programem żeby sprawdzić swoje temperatury, pobór mocy itp np za pomocą programu OCCT choć ja sam nie polecam bo mi zawyżał temperatury o jakieś 10 stopni przez co wprowadzał w błąd. możesz też pobrać msi kombustor.
    Popieluszka 123 napisał:
    Mówiono mi że sterowniki same się pociągną z netu po instalacji Windows wiec jedyny którego sama pociągnęłam to ten do Karty Graficznej

Wejdź na oficjalną strone AMD i tam zainstaluj drivery do swojego procesora bo same sie nie ściagną a jest też rzeczywiście program który zbiera dane czy wymagana jest aktualizacja sterowników i je zaktualizuje ale zapomniałem jak sie nazywa.
    Popieluszka 123 napisał:
    Specjalnie poczekałam i po niespełna minucie od chwili zniknięcia gry z monitora Windows zrestartował się sam

Ale kiedy? Podczas pobierania sterowników? Czasami to normalne ale tak na ogół to nie zrozumiałem tego zdania. P.S chciałbym przeprosić moderatora o niedbałą pisownię lecz staram się.
  • REKLAMA
  • #9 18539149
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 18539605
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Witam
    Chodziło mi o to że po odpaleniu gry gdy obraz znikł mi z monitora tym razem nie wcisnęłam klawisza reset na stacji tylko poczekałam żeby zobaczyć co się stanie
    Po chwili Windows sam się zrestartował
    Pozdrawiam

EDIT

Witam
    Mam pytanie
    Jak zlokalizować umiejscowienie tych sterowników? [załączniki}
    Pytam bo w Menadżerze Urządzeń jest kilka opcji o tej samej nazwie a i nazwy sterowników nie pomogły mi w rozwiązaniu zagadki
    Pozdrawiam Komputronik Infinity F1-7000 - Czarny ekran w grach po reinstalacji Win 10 Komputronik Infinity F1-7000 - Czarny ekran w grach po reinstalacji Win 10

Scaliłem. RADU23
  • REKLAMA
  • #12 18543757
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Człowieku dobry i wyrozumiały
    Napisz mi proszę gdzie mam zainstalować te sterowniki i tyle
    Nie jestem Informatyczką choć przeszłam przez Win XP Win 2000 i Win 7 to dopiero przy Win 10 musze się grzebać w systemie
    Wrzuce sterowniki i może się uda normalnie pograć

Pozdrawiam
  • #13 18543765
    sosarek

Poziom 43  
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #14 18545084
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Witam
    Zainstalowałam sterowniki i przeskanowałam komputer.
    Niestety problem pozostał choć grałam chwile dłużej .
    I Jeszcze problem z widokiem obrazów
    Mam odznaczoną opcje zawsze Ikony nigdy Miniatury a mimo to miniatur widać tylko kilka reszte to Ikony

Z ostatniej chwili
    Z Głośników słychać jak gdyby się coś zacierało
    Czyli zasilacz czy Karta Graficzna ma dosyć?
    Pozdrawiam

EDIT
    Witam
    Właśnie przeskanowałam komputer przez SFC 'SCANNOW i oto co wyszło [załącznik}
    Pozdrawiam Komputronik Infinity F1-7000 - Czarny ekran w grach po reinstalacji Win 10 Komputronik Infinity F1-7000 - Czarny ekran w grach po reinstalacji Win 10

Ponownie scaliłem. RADU23
  • #15 18582199
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Halo jest tam ktoś?

Dzisiaj gra odpaliła się na tyle długo że mogłam zrobić scany {załącznik}
    Doradźcie mi co wymienić zasilacz czy kartę graficzną Komputronik Infinity F1-7000 - Czarny ekran w grach po reinstalacji Win 10 bo mam dosyć ciągłych restartów systemu po 5 min gry.
    Pozdrawiam Komputronik Infinity F1-7000 - Czarny ekran w grach po reinstalacji Win 10
  • #18 18588099
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Witam
    Po aktualizacji udało mi sie pograć przez godzinę po czym ups i powtórka z rozrywki

A już myślałam że będzie dobrze.
    A tak na marginesie dla mnie wszystko co wklejam za pomocą Print Screena to scany

Mam pytanie jak całkowicie wyczyścić dysk C z plików systemowych ? Chodzi mi o wyrzucenie pozostałości po starych systemach {Windows OLD}
    Jak wybrać inną wersje Win 10 Pro?
    Pozdrawiam
  • #19 18588249
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #20 18588419
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Tak starszą zaczynam podejrzewać że ta wersja którą oferuje narzędzie Microsoft to nie ta wersja Win Pro którą zainstalowałam pierwotnie
    Kiedy wystąpił błąd i system wymiksował sie z komputera poradzono mi by zainstalować system z narzędzia ze strony i on jest chyba z błędem a do tego nie można wybrać wersji

Pozdrawiam
  • #21 18588450
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #22 18588979
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Kolejna Ciekawostka
    Wyłączyłam Onedrive usunęłam stamtąd pliki i folder z sekcji szybki dostęp znikł
    Został niestety w sekcji Użytkownicy
    Folder jest pusty i choć próbowałam to zrobić jako Administrator nie mogę go usunąć bo albo aplikacja jest niby otwarta albo nie mam uprawnień
    Pozdrawiam
    Ps system wrzucam z pliku ISO z płyty albo przez Odzyskiwanie nie mam tych pierwszych opcji instalacyjnych [może dlatego że boje sie grzebać w BIOS } system nie proponuje mi np zrobienia partycji systemowej
  • #23 18589027
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #24 18589425
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Jestem jedynym użytkownikiem komputera i nie mam uprawnień by usunąć pusty folder systemowy
    Pozdrawiam
  • #25 18589433
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #26 18591416
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Witam
    Jak zmienić lokalizacje zapisu moich obrazów?
    Odinstalowałam aplikacje Onedrive a mimo to widzę gdy wejdę w folder obrazy że moje fotki będą się w Onedrive nadal zapisywać.
    Tak wygląda lokalizacja folderu C:\Users\Psych\OneDrive\Obrazy
    Czy usługe Onedrive należy wyłączyć gdzieś na koncie Microsoftu?
    Pozdrawiam
  • #27 18607144
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Witam
    Wróciłam do starego Systemu Operacyjnego
    Win 7 Home Premium 64 bit
    Udało się 2 godziny gram bez problemów
    Pozdrawiam
  • #28 18626816
    Popieluszka 123
    Poziom 8  
    Witam
    Kilka dni normalnego grania i mam ten sam problem co z Win 10
    Zaczęło się od tego że przestały mi się zmieniać tapety na pulpicie a teraz podczas gry system się zrestartował i teraz co kilka minut mamy to samo.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z czarnym ekranem podczas grania po reinstalacji systemu Windows 10, który nastąpił po aktualizacji i wystąpieniu błędu 0xc0000225. Po reinstalacji systemu gry na platformach Uplay i Steam działały przez krótki czas, ale problem powrócił. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym odinstalowania aktualizacji, aktualizacji sterowników oraz skanowania systemu, jednak problem zrestartowania systemu po kilku minutach grania nadal występował. Wskazówki dotyczące instalacji sterowników oraz czyszczenia dysku nie przyniosły oczekiwanych rezultatów. Użytkownik rozważał wymianę zasilacza lub karty graficznej, a także powrócił do systemu Windows 7, gdzie problem nie występował przez pewien czas.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA