logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kiano Elegance 14.2 Pro - jaka bateria zamienna?

karo1115 22 Mar 2020 16:05 6978 12
  • #1 18550747
    karo1115
    Poziom 5  
    Ocena: 5
    Witam, korzystam pierwszy raz z tego forum, ponieważ potrzebuję pomocy. Nie znam się na komputerach a tym bardziej na bateriach. Od jakiegoś czasu gdy mój laptop kiano elegance 14.2 pro nie jest podłączony do zasilania, samoistnie się wyłącza a po ponownym włączeniu bateria pokazuje 0%. Często też w czasie użytkowania poziom baterii sam rośnie bez ładowania. Nie wiem, co stanowi problem i czy to rzeczywiście coś nie tak z baterią. Dlatego chcę dowiedzieć się, czy potrzebna jest wymiana baterii, a jeśli tak to jaka to musi być bateria. Proszę o wyrozumiałość i pomoc.
  • #2 18551122
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    Bez otwarcia i sprawdzenia co tam siedzi będzie ciężko.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 18661913
    weronika001
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, czy udało ci się czegoś dowiedzieć w tej sprawie?
  • Pomocny post
    #4 18662533
    zen3x
    Poziom 35  
    Ocena: 291
    Tam jest bateria oznaczona jako model 2874180-2s.

Kiano Elegance 14.2 Pro - jaka bateria zamienna?
  • #5 18710454
    karo1115
    Poziom 5  
    weronika001 napisał:
    Witam, przepraszam za późną odpowiedź. Z dnia na dzień z baterią było gorzej. Laptop aby funkcjonował musiał być podłączony bez przerwy do zasilania. Dzisiaj zauważyłam, że bateria zaczęła bardzo puchnąć, więc byłam zmuszona ją wyjąć.
  • Pomocny post
    #6 18710679
    zen3x
    Poziom 35  
    Ocena: 291
    W najgorszym wypadku będziesz miał wybuch. Baterie rozsadzi. Wyjmij ją.
  • #7 18710746
    karo1115
    Poziom 5  
    Dziękuję za radę, tak zrobiłam.
  • #8 18724880
    weronika001
    Poziom 2  
    karo1115 napisał:
    weronika001 napisał:
    Witam, przepraszam za późną odpowiedź. Z dnia na dzień z baterią było gorzej. Laptop aby funkcjonował musiał być podłączony bez przerwy do zasilania. Dzisiaj zauważyłam, że bateria zaczęła bardzo puchnąć, więc byłam zmuszona ją wyjąć.

Wygląda na to, że u mnie będzie podobnie. Czy oddawałaś laptopa na gwarancję lub do serwisu, by wymienili baterię?
  • #9 18724899
    karo1115
    Poziom 5  
    weronika001 napisał:
    karo1115 napisał:
    weronika001 napisał:

Wygląda na to, że u mnie będzie podobnie. Czy oddawałaś laptopa na gwarancję lub do serwisu, by wymienili baterię?

Niestety gwarancja mi się skończyła. Wyjęłam starą baterię i zamówiłam zamiennik, który będzie pasował. Aktualnie czekam na zamówioną przesyłkę z internetu a laptopa używam podłączonego cały czas do zasilania.
  • #10 18724936
    weronika001
    Poziom 2  
    karo1115 napisał:
    weronika001 napisał:
    karo1115 napisał:
    weronika001 napisał:

Niestety gwarancja mi się skończyła. Wyjęłam starą baterię i zamówiłam zamiennik, który będzie pasował. Aktualnie czekam na zamówioną przesyłkę z internetu a laptopa używam podłączonego cały czas do zasilania.

Dzięki za tak szybką odpowiedź! Niestety u mnie z dnia na dzień też jest coraz gorzej i głowię się co z tym zrobić. Skontaktuję się z serwisem Kiano, ale gwarancja na baterię była na 6 miesięcy, więc właśnie mi się skończyła. Czy mogłabyś na priv podesłać mi skąd zamówiłaś zamiennik?
  • #11 18727793
    karo1115
    Poziom 5  
    Ostatecznie zamówiłam nową baterię z tej strony https://www.newlaptopaccessory.com/pl/kiano-b...BSKJGLGF5M8uRvpAqDtIpJH4asWeEQlhoCXaIQAvD_BwE właśnie wczoraj przyszła. Czekałam na nią tydzień. Przesyłka została wysłana z Niemiec, przed wysłaniem sprzedawcy pytali mnie o wysłanie dokładnego zdjęcia z danymi mojej baterii, aby upewnić się, że ich zamiennik będzie pasował do modelu mojego laptopa. Na razie działa i dobrze się spisuje, więc polecam jeśli ktoś szuka zamiennika.
  • #12 19060317
    makador
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam,
    mam podobną sytuację, bateria również napuchła...
    Czy można zastąpić oryginalną baterią na taką o trochę większych parametrach
    oryginalna o kodzie:2874180-2S
    Załączniki:
    • Kiano Elegance 14.2 Pro - jaka bateria zamienna? Zrzut ekranu 2020-11-22 091008.png (51.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kiano Elegance 14.2 Pro - jaka bateria zamienna? 1606031629273.jpg (2.6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 19470271
    karo1115
    Poziom 5  
    Kupiłam nową baterię. Działa bez zarzutów do dzisiaj.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik forum zgłosił problem z laptopem Kiano Elegance 14.2 Pro, który wyłączał się przy niskim poziomie naładowania baterii oraz wykazywał nieprawidłowe wskazania poziomu naładowania. Po dalszym użytkowaniu bateria zaczęła puchnąć, co skłoniło go do jej wymiany. Użytkownicy forum zasugerowali, że bateria oznaczona jest jako model 2874180-2S. Po wyjęciu uszkodzonej baterii, użytkownik zamówił zamiennik z internetu, który po potwierdzeniu zgodności działał prawidłowo. Inni użytkownicy również zgłaszali podobne problemy z bateriami w swoich laptopach Kiano.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA