logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką grubość ma ściana przy skrzynce elektrycznej w bloku?

michal19885 25 Mar 2020 22:49 3276 3
REKLAMA
  • #1 18560694
    michal19885
    Poziom 18  
    Ocena: 286
    Cześć, przy okazji remontu i wymiany instalacji elektrycznej w bloku z wielkiej płyty chciałbym wymienić kabel zasilający mieszkanie. Z uwagi na to, że mieszkanie znajduje się obok skrzynki elektrycznej najprostsza droga poprowadzenia kabla to przewiercenie się przez ścianę oddzielającą mieszkanie od klatki, bezpośrednio do skrzynki licznikowej - pozwoli to na uniknięcie kucia ścian na klatce schodowej.

Zastanawia mnie jednak kwestia grubości ściany przy skrzynce elektrycznej - załączam zdjęcia. Ściana w tym miejscu jest grubsza niż tuż przed skrzynką elektryczną. Obawiam się, że mogą tam przebiegać elementy instalacji budynku.

Jaką grubość ma ściana przy skrzynce elektrycznej w bloku? Jaką grubość ma ściana przy skrzynce elektrycznej w bloku?
  • REKLAMA
  • #2 18560740
    warlocki
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    Jak z wielkiej płyty, to w najgorszym wypadku trafisz na pręt żebrowany fi.10; ponowisz obok i będzie git.
  • REKLAMA
  • #3 18561153
    waski78
    Poziom 20  
    Ocena: 89
    Wydaje mi się, że odpowiedź na Twoje pytanie pytanie uzyskasz u zarządcy budynku (spółdzielnia, wspólnota) i oni muszą chyba wydać zgodę na taką pracę.
  • #4 18561179
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6430
    michal19885 napisał:
    Zastanawia mnie jednak kwestia grubości ściany przy skrzynce elektrycznej

Przecież widzisz ile cm ma ściana w tym miejscu.

Po drugie zajechałbym do spółdzielni by sprawdzili czy tam nie idzie coś w ścianie.
REKLAMA