Witam.
Chiałbym zrobić sibie fajny piecyk..
ale potrzebuję schemat wzmacniacza 150w na 6 x el34..... Niestety nie spotkałem się z mocą powyżej 100w na lampie
. Przedwzmacniacz już jest w budowie i myślę, że nie będzie z tym problemu(mam schemat Mesa Boogie) a poza tym mam na prawdę dużo lamp (ok 150 sztuk różny ecc, ef, pcl, pl, el,.....).
Nabyłem jeszcze jakiegoś 150 w head'a made in zrób se sam ale niestety niesprawnego i nie mam pojęcia o co w nim chodzi...... Mam z niego transformatory, obudowe podstawki..... lampy też mam. Czyli brakuje mi tylko schematu końcówki (wzmacniacza) mocy.
Proszę o pomoc.....może ktoś ma taki schemacik albo pomysł jak połączyć 6 lamp(6x 25w = 150w) el 34 na jeden kanał pieca.
Z góry dzięki.[/code]
Chiałbym zrobić sibie fajny piecyk..
Nabyłem jeszcze jakiegoś 150 w head'a made in zrób se sam ale niestety niesprawnego i nie mam pojęcia o co w nim chodzi...... Mam z niego transformatory, obudowe podstawki..... lampy też mam. Czyli brakuje mi tylko schematu końcówki (wzmacniacza) mocy.
Proszę o pomoc.....może ktoś ma taki schemacik albo pomysł jak połączyć 6 lamp(6x 25w = 150w) el 34 na jeden kanał pieca.
Z góry dzięki.[/code]