logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Traktorek Partner 200107HRB nie odpala po zimie - brak iskry, światła?

Willy1 29 Mar 2020 11:00 2082 7
REKLAMA
  • #1 18568870
    Willy1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Czy ktoś z kolegów może cos doradzić? Po zimie nie mogę odpalić traktora Partner akumulator naładowany ok świece sprawdziłem paliwo dolalem nowego Bezpiecznik główny 20 dobry ale i tak zmieniłem na nowy Styk po siedzeniem sprawdziłem kosz kilka razy sprawdziłem dobrze zamontowany Rozrusznik kręci ale nie odpala
    Światła tez nie świecą ale nie pamietam może Normalnie świeciły po odpaleniu ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18569235
    Willy1
    Poziom 10  
    Co to hartowanie gdzie mam dotknąć kablem czarnym, czy czerwonym

Dodano po 43 [sekundy]:

Rozrusznik kręci normalnie tylko nie odpala
  • #5 18569912
    Willy1
    Poziom 10  
    są dwie cewki
    Traktorek Partner 200107HRB nie odpala po zimie - brak iskry, światła? Traktorek Partner 200107HRB nie odpala po zimie - brak iskry, światła?

Dodano po 10 [minuty]:

dwa osobne przewody są do cewek
  • REKLAMA
  • #6 18659357
    jacek33031
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    witam. Jestem tu pierwszy raz. Ja miałem podobny problem rozrusznik kręcił ale traktorek nie odpalał okazało się że akumulator był już za słaby, też go ładowałem ale przy rozruchu tracił moc. Kupiłem nowy i odpala od pierwszego kopa.
  • REKLAMA
  • #7 18659954
    Willy1
    Poziom 10  
    Sprawdziłem świece dają iskrę rozrusznik kręci paliwo pompa podaje bezpiecznik ok
    Może to gaźnik trzeba przepłukać lub przedmuchac ktoś wie jak do tego się zabrać ?
  • #8 18661043
    jacek33031
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    u mnie też iskra była i rozrusznik kręcił ale przy obciążeniu (zbyt słabo kręcił żeby traktorek odpalił).

Podsumowanie tematu

✨ Po zimie traktor Partner 200107HRB nie odpala, mimo że akumulator jest naładowany, a rozrusznik kręci. Użytkownik sprawdził świece, paliwo oraz bezpiecznik, ale brak iskry i światła sugeruje problem z cewką zapłonową lub gaźnikiem. Inni użytkownicy podpowiadają, że problem może leżeć w słabym akumulatorze, który mimo ładowania nie dostarcza wystarczającej mocy do rozruchu. Wskazówki dotyczą także sprawdzenia cewek zapłonowych oraz ewentualnego czyszczenia gaźnika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA