Cytat: ...nie bede tego bardzo filtrował tzn jakieś 2200µF więc powinno być ok...
Tylko wez poduwage, ze kondensatory te maja za zadanie filtrwac tetnienia sieci, tak wiec przy tak malych pojemnosciach moga byc wyrazne tetnienia, poza tym przy malych pojemnosciach kondensatorow i mocniejszych uderzenizch basu moze napiecie znacznie spadac a tym samym i moc wzmacniacza. Poniewaz te kondensatory poza filtracja maja jeszcze zadanie odanie mocy w sobie zgromadzonej przy mocniejszych uderzeniach. Biorac pod uwage moc tych wzmacniaczy proponowal bym kondki w przedziale 4700-10000uF.
Cytat: witam. Miałem pomysł żeby zrobic sobie wzmacniacz samochowowy na tej kostce (TDA2050), w związku z tym mam pytanie. ile będzie miał Watt przy zasilaniu samochowowym (14V) ? Może ktos ma lepszy pomysł jak zrobić najtaniej najmocniejszy wzmacniacz samochodowy?
te kostki sa zasilasnie symetrycznie tak wiec przy pojedynczym zasilaniu trzeba podnosic sygnal wejsciowy do polowy zasilania przez co niewielka moc sie uzyskuje. Jesli masz niewielka wiedze na temat elektroniki to proponuje maly, prosty i fajny kit AVT2489. Kosztuje on ok 30zl a ukladzik moze dac 2x40W przy 2Ω, oparty jesn na kostce TDA8563Q.
Cytat: Na takim zasilaniu to więcej jak 4W no może 5W pociągnie. Ja polecam TDA 1554. Na 4om masz 4x7W lub 2x22W. A jeśli chcesz coś większego to TDA 1562. Przy twoim zasilaniu i znośnych zniekształceniach na 4om wyciągniesz 55W.
w jaki sposob chcesz wyciagnac 55W bez przetworki

bo ze 100% sprawnoscia mozesz jak latwo wyliczyc 14,4V/4Ω=3,6A a 14,4V*3,6A=51,84W

tylko jeszcze jest maly drobiazg, gdzie znajdziesz uklad majacy 100% sprawnosc