logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ELEKTRONIX - inwertery ELNIX - Prośba o pomoc wszystkich użytkowników

wwawer 05 Cze 2020 11:53 5322 28
REKLAMA
  • #1 18740199
    wwawer
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witajcie.

3 czerwca 2016 roku nakręciłem na moim kanale ZeptoBox film:

Niestety okazało się, że nie ja jeden padłem ofiarą nieuczciwości sprzedawcy, a co więcej zostałem okradziony.

W związku z tym, że na forum odżywa cały czas ten temat, coraz więcej osób telefonuje do mnie w sprawie tego inwertera proszę wszystkich którzy mają i używają te inwertery o kontakt bezpośrednio do mnie na wawer(_at_)zeptobox.pl , lub tu na forum (choć wiem, że ludzie związani z elektronixem podszywający się pod ludzi z branży będą kłamać jakie te inwertery i serwis są wspaniałe). Preferuję więc formę bezpośredniego kontaktu na mój mail.

Zbieram materiały z pracy tych inwerterów (najlepiej nagrania) oraz dowody kradzieży inwerterów w postaci ich odbierania (niby do naprawy lub zwrotu pieniędzy), a tak faktycznie przywłaszczanie tego sprzętu.

Ja kupiłem inwertery (3 szt) najbardziej licząc na to, że wspomagam polską firmę i co więcej miał inwerter bezpośrednio wysyłać dane do pvmonitor.pl (co oczywiście nigdy nie zadziałało).

Zawsze wg właściciela firmy ELEKTRONIX winne było wszystko inne oprócz ich sprzętu czy oprogramowania. Wiem, że wszyscy klienci ELEKTRONIX są tak samo traktowani. Ten inwerter również pojawił się na kanale Mikrogeneracja, ale niestety dalszych losów nikt nie zna, a właściciel kanału nie odpowiada na moje próby kontaktu (może jest tutaj to też fajnie byłoby się porozumieć w tej sprawie). Natomiast Mikrogeneracja opowiada o braku kompetencji tych ludzi, którzy nie wiedzą, że częstotliwością sieci reguluje się zachowanie inwertera.

Prosiłbym, aby ten wątek nie był do prowadzenia dyskusji, tylko pokazaniu ile osób z tego forum jest przez firmę Elektronix poszkodowanych i zrobieniu coś w tym temacie. Więc proszę o wpis typu kiedy inwerter kupiony, jaki, czy miał oznaczenia i numery seryjne, i co się działo lub stało.

Proszę o dużą aktywność w tej sprawie, bo jest dla poszkodowanych bardzo ważna.
  • REKLAMA
  • #2 18740324
    office55
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Panie Warer. Sprawa z przed 4 latach.
    Kupił Pan 3 inwertery , jeden uszkodzony przywiózł do serwisu. Inwerter poważnie uszkodzony i do tego z uszkodzoną plombą.
    Widać byłyślady brutalnego testowania.
    Przekazaliśmy Panu, że naprawa jest płatna i inwerter czeka do odbioru po zapłaceniu za naprawę. Nie zgłosił się Pan po odbiór inwertera i po trzech miesiącach zgodnie z art 180KC sprzęt został przez Pana porzucony.
    Teraz oskarża nas Pan o kradzież. Publiczne wredne oskarżenie - Sprawa pod pozew sądowy.
    I takich mamy klientów, jak nie wideo5 to teraz Wawer.

Mieliśmy sporo prób grzebania w naszych inwerterach. Nawet po trzech latach rozebrane , rozlutowane inwertery przychodziły do nas do serwisu z kategoryczna prośbą naprawy gwarancyjnej.
    Jest sporo tzw. 'elektroników' , którzy wiedzą lepiej jak inni producenci i poprawią konstrukcję. Do nich należy tez i Wawer .

Szczyt bezczelności to był w zeszłym roku. Jedna z firm zakupiła nasz inwerter do turbiny wiatrowej.

Po jakimś czasie ( chyba po 3 miesiącach) przychodzi inwerter do serwisu do naprawy. W serwisie koledzy zobaczyli jakieś dziwne obce złącze 20 pinowe z boku inwertera. Ze złącza szły przewody do płytki inwertera do 16 miejsc do podłączenia analizatora stanów logicznych. Przy próbach analizy naszego inwertera popsuli inwerter.
    Po spokojnym stwierdzeniu u nas w serwisie , że naprawa jest płatna, plomba zerwana i są obce połączenia kablowe w inwerterze wybuchła awantura , że im się należy naprawa bezpłatna w ramach gwarancji bo w tym roku kupili inwerter i się popsuł.
  • REKLAMA
  • #3 18740842
    wwawer
    Poziom 11  
    office55 napisał:
    Panie Warer. Sprawa z przed 4 latach.
    Kupił Pan 3 inwertery , jeden uszkodzony przywiózł do serwisu. Inwerter poważnie uszkodzony i do tego z uszkodzoną plombą.
    Widać byłyślady brutalnego testowania.
    Przekazaliśmy Panu, że naprawa jest płatna i inwerter czeka do odbioru po zapłaceniu za naprawę. Nie zgłosił się Pan po odbiór inwertera i po trzech miesiącach zgodnie z art 180KC sprzęt został przez Pana porzucony.
    Teraz oskarża nas Pan o kradzież. Publiczne wredne oskarżenie - Sprawa pod pozew sądowy.
    I takich mamy klientów, jak nie wideo5 to teraz Wawer.

Jak już pisałem. Ja mam swoją dokumentację. A te bajeczki o brutalnym testowaniu proszę zostawić dla pacjentów zakładu psychiatrycznego. Inwerter nie był zepsuty, tylko niezgodny z umową i kartą katalogową. Nie wystawił Pan faktury korygującej, nie zwrócił pieniędzy, a jak już Pan tak wybiórczo stosuje przepisy, to zgodnie z art. 106j ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług nie wystawił Pan Faktury korygującej.

Urządzenie jedno pracuje (jeśli można to tak nazwać), a drugie leży w pudełku. Są w tak samo idealnym stanie jak tamten, bo odesłany egzemplarz nie był nawet wyciągany z pudełka, lub coś na jego kształt... Jak byłem w siedzibie firmy osobiście to zażądał Pan 140 zł za sprawdzenie inwertera.
    Albo tyle osób Pan oszukał, albo tak się Panu mylą sprawy. Przepisy wyraźnie regulują zwrot towaru, więc po co Pan się powołuje na wygodne dla Pana zapisy ustaw? Proszę zapoznać się z przepisami i wtedy nie będzie dochodziło do takich sytuacji.

Dziękuję wszystkim za pomoc.
  • #4 18741201
    MichałS
    Poziom 35  
    Ocena: 675
    Wawer, a przypomnieć ci jak spaliłeś inwerter Volt Polska przytykając i odłączając klemy od aku. przy ponad 1,5kW obciążenia? (przerywanie prądu przy ponad 100A).

Gdańsku też cię mają dość, ktoś o tak nikłej wiedzy technicznej po prostu nie powinien brać się za poważniejsze sprawy.
  • #5 18741690
    marcinbbb
    Poziom 26  
    Ocena: 178
    @micha_łS a Ty pokazałeś jak zachowuje się ten inwerter przy poprawnym podłączeniu? Ja tu widzę słowo przeciw słowu, a właściwie film przeciw "słowu".

Nagraj i pokaż jak kompromitujesz @wwawer większość z nas na to czeka
  • #6 18790148
    wwawer
    Poziom 11  
    MichałS napisał:
    Wawer, a przypomnieć ci jak spaliłeś inwerter Volt Polska przytykając i odłączając klemy od aku. przy ponad 1,5kW obciążenia? (przerywanie prądu przy ponad 100A).

Gdańsku też cię mają dość, ktoś o tak nikłej wiedzy technicznej po prostu nie powinien brać się za poważniejsze sprawy.

O czym człowieku piszesz? Co przytykam i odtykam? Filmy Ci się pomyliły. A to, że VOLT Polska poprawiło swój błąd w drugiej wersji urządzenia oznacza chociaż, że myślą. Nic nie spaliłem... chyba nigdy... A wspomniany inwerter działa jako UPS bo jako solarny się nie nadaje.
  • #7 19423928
    Vego91
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam. Temat Elnixa i firmy Elektronix obserwuję od dłuższego czasu, oczywiście dobrze jest wspierać Polską przedsiębiorczość.

Cytat:
    Ja kupiłem inwertery (3 szt) najbardziej licząc na to, że wspomagam polską firmę i co więcej miał inwerter bezpośrednio wysyłać dane do pvmonitor.pl (co oczywiście nigdy nie zadziałało).

Jednak jak wynika z tematu Elnix inwerter - challenge tutaj na forum ( https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3682645-210.html ), porzuconych rzeczy jest dość dużo i nie jest Pan jedynym który został tak potraktowany.

Cytat:
    Na tym forum nie hejtuje lecz zadaje pytania lub odpowiadam, po ostatnim poście office55 uznałem że bardziej wiarygodnym użytkownikiem jej wwawer niż office55 ponieważ pisze Pan że przez rok zapomniałem o sprawie a firma czeka na kontakt, to ile potwierdzeń odbioru Pan office55 chce jeszcze podpisać?
    Zakres napięć tego generatora Pan i użytkownicy forum mogą zobaczyć na wideo zamieszczonych na YT na kanale Energiaznatury, ponieważ pomylił się Pan w swoim poście w tej kwestii.
    Co do tzw. Porzucenia rzeczy zostawiam bez komentarza. W zaistniałej sytuacji niech Pan czeka na decyzję z wcześniej wymienionych przeze mnie Urzędów.

Brak tabliczki znamionowej może być powodem do zwrotu przy tego rodzaju urządzeniach do sprzedającego bo uniemożliwia to identyfikacje producenta. Należy też wypowiedzieć się na temat jakości produkowanej energii przez inwerter Elnix bo to wytwórca (prosument) jest odpowiedzialny za tą jakość natomiast za energię znajdującą się w sieci energetycznej operator danego rejonu. W związku z rosnącą liczbą instalacji odnawialnych źródeł energii mogą być kontrole pod tym kontem. Życzę powodzenia w prowadzeniu tego tematu.
  • #8 19437868
    hervi
    Poziom 10  
    Cytat:
    Office55
    Tak oczywiście i dziękujemy koledze Witekem za promocję naszego sprzętu fajne testy i dobre opinie . W razie pytań postaramy się odpowiedzieć.

Pz Elektronix

Cytat z wątku Porównianie inwerterów Fronius <> ELNIX

Na forum w wątku Elnix inwerter - challenge zadałem pytanie DG_64 i nie otrzymałem odpowiedzi, być może odpowie office55 jako strona poruszonego tematu.

Cytat:
    MichałS
    Po pierwsze filmy z YT o Elnixie są baaardzo nieobiektywne! Nakręcił je jakiś awanturnik i psuje opinię.

Trudno zrozumieć czemu klienci Elektronix odsyłają zakupiony towar, płacą za przesyłkę w celu porzucenia. Sprzętu który działa sprawnie i poprawnie nie ma potrzeby komentować, jednak na dobrą opinię firmy trzeba sobie zasłużyć.
  • #9 19692969
    info15
    Poziom 1  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich,

niestety ja tez kupilem pare miesiecy temu taki On/Offgrid inverter do grzalek.Doszedl podrapany (zadnego znaku nie bylo na paczce),bez instrukcji i do tego dlugi czas przesylki.Plyta kompaktowa byla pusta zadnych programow ani instrukcji poprostu nic :-(.
    Po paru napisanych mailach nie dostalem zadnego schematu podlaczenia,doszedlem sam do tego jak to podlaczyc po zdjeciach z strony elektronix,przykre ale prawdziwe.No coz moze mialem pecha pomyslalem,ale teraz zamowilem drugi on/off 3kw,po przelaniu pieniedzy tylko wymowki ze nie maja czesci itd.A wiec zadam pieniandze zpowrotem,szkoda ze nie kupuilem przez alegro,mam nadzieje ze dostane kase spowrotem.

Odradzam kazdemu tam cos kupowac,poprostu masakra!!!
    Pozdrawiam
    Grzegorz
  • #10 20053925
    bozekkrzych
    Poziom 11  
    Problem z falownikiem firmy Elektronix - Elnix 6000
    Mój falownik był w serwisie z 4x , raz wymienili na nowy.
    data zakupu 2020-04,
    serwis: 27-04-2020 naprawa;
    01-08-2020 naprawa;
    10-02-2021(wymiana falownika na nowy);
    07-12-2021-ponowny serwis z tytułu rękojmi
    w miedzy czasie kilka naście email bez odpowiedzi. (zakładając iż firmę elektryczną do demontażu i montażu trzeba 8x ściągnąć i koszt takiej usługi 200 zł + ewentualne weryfikacje odpowiedzi serwisu firmy - to falownik jest bardzo drogi w obsłudze).
    dlaczego uważam że nie produkuje jak należy:
    z 4,88kwp - falownik Elnix dał rade 3378kwh w ciągu roku, kilka ulic dalej sąsiada panele podobne 4.5kwp - naprodukował 4100 kwh.
    po zmianie falownika na growatt mam już 2tyś od stycznia - końca maja, falownik elnix od stycznia do końca maja 2021(50+100+231+298+339) około 1100kwh a rok 2021 jest bardzo podobny do 2022

opis serwisowania:
    1. przy zakupie - zwarcie do uziemienia - producent twierdził że to jest problem instalacji - falownik naprawiony
    2. potem problemy z wydajnością i mruganiem oświetlenia sterowanego pilotem- wydajność teoretycznie naprawiono- praktycznie nic się nie zmieniło
    3. po ostatniej naprawie okazało się że licznik sumaryczny pokazuje 30% więcej niż suma z miesięcy - nie wiem czy to jest celowe działanie czy błąd programisty, ale ilość energii oddanej do sieci nie pokrywał się z miesięcznymi,(ostatnia naprawa była usuniecie problemu z wydajnością) - po rozmowach telefonicznych falownik trafił ponownie do serwisu - i wtedy stwierdziłem jednoznacznie, że zakłócenia w sieci robił falownik - reklamacja z tytułu rejkomi - żądanie zwrot PLN - firma oddała 1 tyś. zł na początku roku 2022, z informacją że to rata, do tej pory emile/rozmowy tel. kończyły się iż firma ma problemy finansowe bo robią nowe certyfikacje a to kosztuje, że jest zawieszona....., problem trafił do rzecznika i temat się dalej ciągnie - falownik w firmie jest już 6 miesięcy (zastępczy założony przez inną firmę w tym czasie naprodukował 2tyś kwh) - mam założony inny falownik chiński growatt - i różnica jest kolosalna w ilości produkcji (podobna instalacja u sąsiada, do której porównywałem falownik Elnix i obecny, to mogę stwierdzić iż karta katalogowa to nie wiem na podstawie jakich badań jest zrobiona ale według mnie ma się nijak do całokształtu)
    poniżej print screnn z serwera falownika ELNIX - tylko napomnę, iż pierwszy i falownik po wymianie - takie same zakłócenia robił, wiec to jest problem konstrukcyjny, na starym i nowym falowniku problem był, na obecnym growatt problem nie istnieje.

Usłyszę, że po co kupowałem coś nieznanego, więc jako Patriota przy sytuacji kowidowej postawiłem wspierać Polską gospodarkę, nie wiedziałem ze właśnie pakuje się w g..... :( - nie spodziewałem się że Polska firma traktuje klientów jak traktuje :(
    Jeśli o mnie chodzi to już bym nigdy nie kupił falownika tej firmy, a nie wiem czy następne zakupy będą pod kontem że Polskie,
    W moim przypadku zakładam iż sprawa skończy się na wokandzie - na chwilę obecną odzyskałem 1000 zł z 3699.
    pozdrawiam Krzysztof
    Elnix inwerter - challenge ELEKTRONIX - inwertery ELNIX - Prośba o pomoc wszystkich użytkowników
    Tutaj dorzucę jeszcze skuteczność falownika elnix6000 z 4.88kwp - gdzie sąsiada instalacja na falowniku growatt ma 30% więcej, poza falownikiem to nic się nie różni instalacja :)
    dorzucę jeszcze jak radzi sobie growatt: - firma Elektornix nie widzi różnicy :P
  • #11 20055352
    MichałS
    Poziom 35  
    Czy skonfigurował kolega zakładkę "Parametry pracy przemiennika" pod swoją instalację?
    Na jaką wartość ustawione zostały takie parametry jak: Zmiana napięcia dla zerowania MPPT?, Dynamika zmian napięcia Ku?
    Co zostało wpisane do "Moc instalacji; znamionowy prąd DC, oraz jaki został wybrany tryb pracy?
  • REKLAMA
  • #12 20055940
    bozekkrzych
    Poziom 11  
    MichałS napisał:
    Czy skonfigurował kolega zakładkę "Parametry pracy przemiennika" pod swoją instalację?
    Na jaką wartość ustawione zostały takie parametry jak: Zmiana napięcia dla zerowania MPPT?, Dynamika zmian napięcia Ku?
    Co zostało wpisane do "Moc instalacji; znamionowy prąd DC, oraz jaki został wybrany tryb pracy?

Witam
    Oczywiście, w ustawieniach była zmieniona max moc (tutaj nawet próbowałem zaniżyć, ale nic to nie dało), max prąd, napięcie znamionowe(tutaj była próba wprowadzić max napięcie jakie falownik zarejestrował, też nic), zmiana napięcia dla zerowania(tu były i niskie i wysokie wartości, od 15 co 20, nawet max 100, aby przestał być problem z zakłóceniami to nawet napięcie załączenia Boost'a było ustawione na 300, było zmieniane nawet kluczowanie i tu była mała poprawa ale to 2-3%.W końcu zadzwoniłem do serwisu, gdzie ktoś z Elektronix sprawdzał przez teamViwer i stwierdził, że problem leży w zbyt niskim napięciem najlepiej jakby było 550 V a najlepiej do 600 V, wtedy nie będzie strat na podbijanie do napięcia roboczego - co dziwne inwerter podbijał to napięcie jeszcze wyżej bo do 700 V(tutaj zakładam iż oprogramowanie było jedno dla wszystkich modeli od4kwp +). Z rozmowy wynikło, że zasugerował mi dołożenie paneli, w karcie katalogowej Elnix6000 jest wyraźnie napisane max 13 paneli Voc50V - obwodu otwartego, ja miałem 12 ;) - gdzie napięcie robocze to 41v x12 = około 480 V przy bardzo ciepłych dniach trochę mniej. Wiec najwyżej był bym wstanie osiągnąć 520 V - zachowując zalecenia. A mile widziane było 600 V a inwerter i tak podbijał do 700 V :) były sugestie z mojej strony aby obniżyć to podbijanie przez producenta, ale wszystko spadało na problem z panelami - taką obrała obronę swojego falownika firma Elektronix, (bo kąt zły, bo kierunek zły, bo zacienienia .....), firma która ściągała i zakładała po serwisie falownik miała swoje zdanie - pewnie bym się nie czepiał, ale raz przywieźli swój falownik i problemu z produkcją nie było.
    Po prostu karta katalogowa wprowadza w błąd lub była zrobiona do innego modelu
  • #13 20055989
    MichałS
    Poziom 35  
    bozekkrzych napisał:
    zmiana napięcia dla zerowania(tu były i niskie i wysokie wartości, od 15 co 20, nawet max 100
    No ale nadal nie wiadomo jakie to były pozostałe nastawy. Jak wszystko było zmieniane ze skrajności w przeciwną skrajność to lipa..
  • #14 20056101
    bozekkrzych
    Poziom 11  
    Zgadzam się z kolegą, zwykły użytkownik tego nie ogarnie, jeśli sam serwis Elektronix nie potrafił przez teamViewer, no chyba że sami nie wiedzą jak to ustawić, jeśli tak to po co próbował 😂
    Pozdrawiam
  • #16 20064433
    Edek45
    Poziom 30  
    Ocena: 356
    Rozebrać na części, kupić innej firmy i po problemie. Pozdrawiam.
  • #17 20123101
    witanus
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Dzień dobry,

Nigdy przenigdy nie kupujcie nic z firmy Elektronix. Ich konstrukcje to jawne nabijanie klientów w butelkę. Mam dowody beznadziejnej pracy ich falowników - osobiście po wymianie falownika na Huwaei - wszystkie kłopoty zniknęły.
    Falownik Elektronix : po pierwsze wprowadza takie zakłócenia, że inne urządzenia w domu przestają pracować. Falownik potrafi "nie synchronizować" się z siecią energetyczną, nie ma komunikacji.... Mało;? Falownik przegrzewa się aż do resetu ..... to naprawdę konstrukcje na kolanie klepane w garażu. Właściciel o tym wie doskonale ale i tak wciska ludziom ten chłam.....

Odradzam wiem co mówię - bo zakupy w Elektronix ty tylko strata pieniędzy i nerwy...

Pozdrawiam.
  • #18 20123102
    Edek45
    Poziom 30  
    Ocena: 356
    Ciekawe kto to dziadostwo zaprojektował.
    I na jakich częściach, może na tranzystorach i układach scalonych oraz procesorach z Aliexpress.
  • #20 21305641
    wydrasp21
    Poziom 5  
    Składam im zawiadomienie o oszustwo. Jest ktoś zainteresowany dołączeniem do mnie?

Dodano po 4 [minuty]:

Nie pobierajcie od nich oprogramowania i nie instalujcie u siebie!
  • #21 21306058
    MichałS
    Poziom 35  
    wydrasp21 napisał:
    Składam im zawiadomienie o oszustwo. Jest ktoś zainteresowany dołączeniem do mnie?

Co takiego się stało?
  • #22 21306555
    bozekkrzych
    Poziom 11  
    witam,
    Ja już po rozprawie, zwrócili mi za wadliwy inwerter, wraz z odsetkami, do samego końca twierdzili ze ich falownik był super a wina leżała w instalacji, 4.8kwp produkował w granicach 3000kwh I do tego robił zakłócenia w sieci, po wymianie falownika na growatt ta sama instalacja produkowała 4.5k kwh, a porównywane było z instalacją sąsiada, taka sama jak moja. Ale wszystko się skończyło, chciałem być patriota w dobie kryzysu, tak się właśnie kończy.
    Jeśli jeszcze masz ten falownik to energetyka ma urządzenia do sprawdzenia zakłóceń w sieci, może uda się kogoś dorwał i zrobią badania ;)
  • REKLAMA
  • #23 21306717
    witekem
    Poziom 24  
    Ocena: 176
    wydrasp21,...
    Proszę pokazać zdjęcia Pana instalacje i podłączenie inwertera do Pana turbiny wodnej.
    Z tego jakie otrzymałem informacje, to pach chciał do inwertera ELnix podłączyć turbinę wodna i silnik. Silnik miał pompować wodę na turbinę . A turbina generator moc ze sprawnością 300%.

Otrzymał pan informacje od Elektronix , że tak się nie podłącza generatora do inwertera . jednocześnie łącząc generator z siecią energetyczną . Elektronix zaznaczył to na rysunku przez czarne krzyżyki . Miał Pan to odłączyć. Połączenie galwaniczne sieci , generatora i inwertera uszkadza inwerter.
    Potem Pan zmienił zdanie i chciał podłączyć nowy inwerter Elektronix trzyfazowy przedstawionym schemat jak poniżej. Ten podobny Pana 'wynalazek' pokazujący tym razem równoległe połączenie generator już z siecią trzyfazową.

I teraz jak panu , pana 'wynalazek' nie działa to wini Pan Elektronik i posądzę, że to wina inwerter.
    Jak otrzymałem ciekawe informacje , to nie tylko skarży się Pan na Elektronix ale również na Prezydenta Andrzeja Dudę,że nie chce dać polecenie Komitetowi Noblowskiego w Oslo , aby ten przydzielił Panu Nobla.

I tak to wyglądają przygody z instalacjami inwerterów Elektronix. Na ponad 4700 sprzedanych inwerterów ,zawsze znajdzie się ' fachowiec;' i 'wynalazca' z pretensjami .
    Załączniki:
    • ELEKTRONIX - inwertery ELNIX - Prośba o pomoc wszystkich użytkowników Turbima wodna i inwerter trzyfazowy -Kaczmarek.jpg (1.69 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ELEKTRONIX - inwertery ELNIX - Prośba o pomoc wszystkich użytkowników Turbina wodna z silnikiem - kaczmarek.png (800.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #24 21306990
    wydrasp21
    Poziom 5  
    >>21306717 co ty, gościu, za bzdury wypisujesz i kłamstwa dokonałeś, oszustwa i teraz za to dostaniesz wyrok - przygotuj sobie teraz 300000 tysięcy co miesiąc przez rok, bo naruszyłeś moje zastrzeżenie patentowe, a nie miałeś mojej zgody na to, a prawda jest taka, że jesteś pseudoznawcą tematu elektrowni wodnej. Po pierwsze, na rysunku są wykazane 2 wejścia AC i dwa wyjścia AC i jest dużymi literami napisane, że instalacja jest 3-fazowa. Tylko debil, który nie umie czytać, nie jest w stanie zrozumieć prostego rysunku i napisu. Zapewnialiście mnie, że jesteście w stanie zrobić inwerter do elektrowni wodnej -- człowieku, ty nie masz bladego pojęcia o elektrowniach wodnych. Zrobiliście mi inwerter z jednym wejściem AC i AC jako rezystor i jedno wyjście jedno fazowe - ty, ślepy baranie, nie widziałeś rysunku ????????????? A od kiedy to przy elektrowniach wodnych stosuje się falowniki?????? Stosuje się transformatory, ty specjalisto od oszustw, wprowadziłeś mnie w błąd. Zrobiłeś jakieś dziwne urządzenie i jeszcze bezprawnie zacząłeś dopasowywać swoje fantazje instalacyjne do swojego bubla -- i jeszcze za mnie zacząłeś decydować, jak taka instalacja ma działać, aby instalację dopasować do bubla. Nastąpiły jakieś dziwne doradztwa, o które nie prosiłem. Bez powodu nie napisałem wam na email, że nie potrzebuję pseudo doradcy, bo moim doradcą jest biegły sądowy. Mam wszystkie emaile od was, zrobiłem nawet kopie i mam na chmurze. Rozmowy nagrywałem, też mam dowód. Do jutra czekam na zwrot kasy i nie będzie tak jak z innymi, robicie tu najpierw, będzie zwrot kasy, a zwrot sprzętu nastąpi po rozprawie, bo ten bubel jest dowodem, panie, i nawet tu na forum pan próbuje mi narzucać swoje fantazje, twierdząc, co mam odłączyć, żeby bubel działał. Jeszcze jedno, jak pan widzi, mój wynalazek działa, a szczególnie zastrzeżenia patentowe. Może jeszcze pan nie odczuł tego, ale po rozprawie pozwoli pan, że ja panu będę doradzał poprzez komornika, jak należy sumiennie spłacać zaległości za naruszenie zastrzeżenia patentowego. Dwa rysunki są takie same, nawet tego pan nie zauważył. Ten pierwszy z prawej, tam silnik i prądnica są na trójkącie, a na tym z lewej na gwieździe.

Dodano po 8 [minuty]:

Prośba do wszystkich, którzy czują się oszukani przez tę firmę. Daję wam mojego emaila wydrasp21(_at_)gmail.com i jeśli chcecie odzyskać swoje pieniądze od tej firmy, to piszcie do mnie. Ja jutro czekam do 10 rano i składam zawiadomienie. Nie bójcie się walczyć o swoje pieniądze.

Moderowany przez gulson:

Proszę nikogo nie wyzywać od debili czy oszustów. 3.1.9. Rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.

• #25 21307030
    wydrasp21
    Poziom 5  
    Pani lub Panie moderatorze forum to nie są jakieś wyzwiska tylko stwierdzenie faktu np słowo debil oznacza osobę która nie umie czytać i pisać czy w tym przypadku słowo zostało zle użyte??? Przecież ten człowiek nie umie odczytać z rysunku prostego napisu a słowo oszust wywodzi się z artykułu 286 kk Art. 286. [Oszustwo]
    § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
    podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
    i też się wszystko zgadza

Moderowany przez gulson:

Dalsze obrażanie użytkowników forum skończy się blokadą konta. 3.1.9. Rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.

• #26 21307596
    MichałS
    Poziom 35  
    wydrasp21 napisał:
    za bzdury wypisujesz i kłamstwa dokonałeś, oszustwa i teraz za to dostaniesz wyrok - przygotuj sobie teraz 300000 tysięcy co miesiąc przez rok, bo naruszyłeś moje zastrzeżenie patentowe

Ciekawy ten pomysł żeby silnik napędzał prądnicę, która to oddaje energię na te samą sieć z której zasilany jest silnik - takie perpetuum mobile.

Swego czasu (chyba we Włoszech) za prąd z wiatraków dobrze płacili więc przepinano fazę i produkcja szła w najlepsze nawet kiedy nie kręciły się łopaty.
  • #27 21308174
    wydrasp21
    Poziom 5  
    >>21307596 tak też myślę ale prawda jest taka że układ ten działa w połączeniu z dźwigniami energetycznymi jakimi są koła wodne cały układ to 10 dźwigni energetycznych razem ze sobą sprzężonych moc regulowana jest za pomocą dostawienia kolejnych modułów
  • #28 21312672
    wydrasp21
    Poziom 5  
    >>21306990 tak jak obiecałem sprawa zgłoszona
  • #29 21360064
    wydrasp21
    Poziom 5  
    >>21312672 oto mój adres wydrasp21(_at_)gmail.com a w sprawie narazie czekam jesli ktoś chce sie dołączyć do zyczen to piszcie na email

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z inwerterami firmy Elektronix, model Elnix, które użytkownicy oceniają jako wadliwe i niezgodne z deklaracjami producenta. Wątpliwości dotyczą jakości wykonania, braku tabliczek znamionowych, problemów z serwisem, długiego czasu napraw oraz niezgodności parametrów pracy z dokumentacją. Użytkownicy zgłaszają niską efektywność produkcji energii, zakłócenia sieci, przegrzewanie się urządzeń, brak komunikacji i błędy synchronizacji z siecią energetyczną. Wiele osób zwraca sprzęt z powodu wad fabrycznych, a serwis często nie odpowiada lub wymaga dodatkowych opłat. Pojawiają się także oskarżenia o nieuczciwe praktyki sprzedażowe i przywłaszczanie sprzętu. Próby konfiguracji parametrów pracy inwertera nie przynoszą oczekiwanych rezultatów, a wsparcie techniczne firmy jest oceniane jako niewystarczające. W dyskusji pojawiają się porównania do innych marek, takich jak Growatt czy Huawei, które według użytkowników działają znacznie lepiej. Wątki dotyczą także nieprawidłowego podłączania inwerterów do turbin wodnych i problemów z interpretacją schematów elektrycznych. Kilku użytkowników planuje zgłoszenia do organów ścigania z powodu podejrzenia oszustwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA