Mam pytanie co do układu prawdopodobnie microchip (jest logo microchiba /\\ oznaczenia 941 309B obsluguje pamiec 24C046??? modyfikował ktos taka baterie???
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammaster9 napisał:Ogniwa pracuja parami, prawdopodobnie jedno z ogniw jest w lepszym stanie stad tak wysoki prad zwarcia (oczywiscie zaraz po naladowaniu; takie ogniwa ,pary maja tendencje do samorozladowania stad ladowanie dlugie baterii oraz mala stosunkowa pojemnosc) . A co do bezpiecznika to sa bezpieczniki termiczne ktore ulegaja stalemu uszkodzeniu - powoduja przerwe w obwodzie baterii. Tak duzy prad wystepowalby w momencie zwarcia baterii, ten bezpiecznik ma zabezpieczyc przed takim przypadkiem i jego skutami czyli wybuchem ogniwa....tylko jedna rzecz mnie dziwi ogniwa stare miły ponad 4V i prad zwarcia ponad 15A i dlaczego trzymały tylko 5 minut
magnum_pl napisał:Właśnie zauważyłem w swojej baterii że nie ważne jaki mam wsad wgrany do 24c046 bateria trzyma mniej wiecej tyle samo a tylko wskaźnik baterii podaje błędne wartości. więc myśle że po wymianie ogniw na nowe nie trzeba bedzie nic kombinować ze wsadem. Ważna jest chyba tylko pojemność wpisana we wsad i wtedy wskaźnik bedzie działał ok. I wydaje mi się że po wymianie ogniw na ogniwa wiekszej pojemność wystarczy wgrać wsad z odpowiednią pojemnością i wszystko bedzie ok. Co wy na to? ja mam w baterii PA2467U-R 6 ogniw US17670 o całkowitej pojemności 2600mAh i po 1300mAh na ogniwo, planuje wsadzić ogniwa o pojemności około 2200mAh na ogniwo.