Witam,
Zastanawiam się nad doborem hydroforu do studni, woda w studni na około 3,5m. Woda ma służyć do podlewania ogródka, krzaczków podłączenie jakiegoś zraszacza itp celów gospodarczych. Pompa głębinowa odpada.
Początkowo zastanawiałem się nad pompami hydroforowymi WZ750, ze względu na:
-Wbudowany zawór zwrotny,
-Duże ciśnienie,
-Wydajność hydroforu ok.48l/min
-Zabezpieczenie przed przegrzaniem silnika
-Korzystny współczynnik ilość wody/pobór prądu
Ale po obejrzeniu kilku filmików według mnie jest on strasznie głośny i trochę się do niego zniechęciłem.
Kolejny wybór padł na pompy typu JET, że względu:
-Tuba venturiego
-Cicha praca, nawet producent się tym chwali
Zastanawiam się czy wybrać pompę JET50 czy Jet100A. Jet50 w stosunku do swojego większego brata ma pobór mniejszy o 500W, natomiast ilość wody mniejszą o 10l i ciśnienie o 1bar.
W sieci mam ciśnienie między 3,5-4bar i jest to wystarczające.
Dlatego proszę o poradę czy jet50 nie będzie za mała albo czy 4bary będą trudne do osiągnięcia?
A może pompa WZ nie jest wcale dużo głośniejsza niż JET.
Zastanawiam się nad doborem hydroforu do studni, woda w studni na około 3,5m. Woda ma służyć do podlewania ogródka, krzaczków podłączenie jakiegoś zraszacza itp celów gospodarczych. Pompa głębinowa odpada.
Początkowo zastanawiałem się nad pompami hydroforowymi WZ750, ze względu na:
-Wbudowany zawór zwrotny,
-Duże ciśnienie,
-Wydajność hydroforu ok.48l/min
-Korzystny współczynnik ilość wody/pobór prądu
Ale po obejrzeniu kilku filmików według mnie jest on strasznie głośny i trochę się do niego zniechęciłem.
Kolejny wybór padł na pompy typu JET, że względu:
-Tuba venturiego
-Cicha praca, nawet producent się tym chwali
Zastanawiam się czy wybrać pompę JET50 czy Jet100A. Jet50 w stosunku do swojego większego brata ma pobór mniejszy o 500W, natomiast ilość wody mniejszą o 10l i ciśnienie o 1bar.
W sieci mam ciśnienie między 3,5-4bar i jest to wystarczające.
Dlatego proszę o poradę czy jet50 nie będzie za mała albo czy 4bary będą trudne do osiągnięcia?
A może pompa WZ nie jest wcale dużo głośniejsza niż JET.