Witam, nie mogę doszukać się optymalnej konfiguracji kina domowego 5.1 przy podłączeniu bezpośrednio z PC, ale bez zbędnych funkcji które posiada amplituner. Widzę dużo wątków o wzmacniaczach zamiast amplitunerów, ale pod stereo. Jak to wygląda mając do dyspozycji odpowiedni sprzęt? Zależy mi też na dobrym bass-ie.
Idealną opcją dla mnie byłoby podłączenie systemu prosto do PC i ewentualnie przesyłanie obrazu do TV po HDMI.
Próbowałem zmieścić się w budżecie 3000zł, ale z porządnym amplitunerem chyba raczej to niemożliwe.
Mój sprzęt:
PC: Płyta główna B450 Tomahawk Pro, Karta graficzna GTX 2070 Super
TV: LG OLED B8
Edit: Może trochę inaczej. Czy amplituner podłączony przez HDMI wnosi cokolwiek jakościowo, w porównaniu z podłączeniem kina domowego przez wzmacniacz do portów Rear + Side + Center/Bass płyty głównej?
Edit: Zmiana 5.2 na 5.1
Idealną opcją dla mnie byłoby podłączenie systemu prosto do PC i ewentualnie przesyłanie obrazu do TV po HDMI.
Próbowałem zmieścić się w budżecie 3000zł, ale z porządnym amplitunerem chyba raczej to niemożliwe.
Mój sprzęt:
PC: Płyta główna B450 Tomahawk Pro, Karta graficzna GTX 2070 Super
TV: LG OLED B8
Edit: Może trochę inaczej. Czy amplituner podłączony przez HDMI wnosi cokolwiek jakościowo, w porównaniu z podłączeniem kina domowego przez wzmacniacz do portów Rear + Side + Center/Bass płyty głównej?
Edit: Zmiana 5.2 na 5.1