logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odbarwienia pod szkłem płyty indukcyjnej Amica PI6141NWSU - przyczyny

Indukcja 24 Lip 2020 07:53 3150 8
REKLAMA
  • #1 18834783
    Indukcja
    Poziom 2  
    Witam, mam problem - dzisiaj zauważyłem na płycie indukcyjnej dziwne odbarwienia, mam wrażenie że one są pod płytą indukcyjną (choć mogę się mylić) zdjęcie zamieszczam w załączniku.
    Chciałbym się dowiedzieć w skutek czego to mogło powstać, dodam że przez długi okres korzystam z tych samych garnków i nie było problemu...
    Odbarwienia pod szkłem płyty indukcyjnej Amica PI6141NWSU - przyczyny
  • REKLAMA
  • #2 18835002
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6960
    Prawdopodobnie zmatowienie powierzchni szkła, ewentualnie odbarwienie barwnika, ale podejrzewał bym to pierwsze.
  • #3 18835023
    Indukcja
    Poziom 2  
    Co w takiej sytuacji? Skrobak do płyt ceramicznych i dobry środek czyszczący?
  • REKLAMA
  • #4 18835185
    mrice
    Moderator AGD
    Nic, już tak zostanie, a pewnie z czasem będzie się powiększać.
    Najpewniej tylko wymiana szkła na nowe.
  • #5 18835197
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1488
    Podobne plamy mogą powstać po garnku z rozgrzanym olejem, podczas smażenia frytek. Pomogło kiedyś mleczko CIF, ślady zeszły pomimo, że wyglądało to na rozwarstwienie szkła lub plamę pod szkłem.
  • REKLAMA
  • #6 18835198
    Indukcja
    Poziom 2  
    Czy to podlega gwarancji? Jak to możliwe że zrobiło się to z dnia na dzień? Dałbym sobie rękę uciąć że 3 dni temu było jeszcze normalnie..
  • #7 18835201
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1488
    Warunki gwarancji masz opisane w karcie gwarancyjnej. Czasem ludzie dokupują też ubezpieczenie sprzętów od nieprzewidzianych gwarancją zdarzeń.
  • REKLAMA
  • #8 18835230
    mrice
    Moderator AGD
    Przeczytaj warunki gwarancji, ale jak znam życie to czegoś takiego nie uznają. Ile czasu masz tą płytę ?
  • #9 18835235
    Indukcja
    Poziom 2  
    Muszę sprawdzić dokumenty w mieszkaniu. Kupiłem mieszkanie po remoncie, ja sam używam płyty rok natomiast wydaje mi się że remont był robiony max 3/4 lata temu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zauważył odbarwienia na płycie indukcyjnej Amica PI6141NWSU, które mogą być wynikiem zmatowienia powierzchni szkła lub odbarwienia barwnika. W odpowiedziach sugerowano, że plamy mogą powstać po użyciu garnków z rozgrzanym olejem. Proponowano użycie skrobaka do płyt ceramicznych oraz środka czyszczącego, takiego jak mleczko CIF, które pomogło w usunięciu podobnych śladów. Użytkownik zastanawiał się nad możliwością reklamacji, jednak inni uczestnicy dyskusji wskazali, że takie uszkodzenia mogą nie być objęte gwarancją.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA