Witam czytałem różne tematy dotyczące zrobienia takiej modyfikacji ale nie dużo się z nich dowiedziałem, większość ludzi pisała "zamontuj splita/argumentowała".. Ostatnio zakupiłem klimatyzator przenośny Fersk Vind z myślą o zmodyfikowaniu go aby sprawnością był zbliżony do splita, poprzez zamontowaniu i uszczelnieniu przy pomocy taśmy, folii, jakiegoś kartonu czy poprostu wyciętej uszczelki okiennej i domontowaniu rury przez którą dmuchawa chłodząca skraplacz (lub ogrzewania skraplacza w trybie ogrzewania) by pobierała powietrze z zewnątrz zamiast z wewnątrz aby zwiększyć jego sprawność poprzez wyeliminowanie podciśnienia. Obie rury byłyby zamontowane w dwóch oknach, które są obok siebie.
Czy takie coś ma sens?
Jakiej wielkości rurę byście polecili do modyfikacji tego klimatyzatora aby nie doprowadzić do tak zwanego "zadławienia"?
Który sposób modyfikacji jest najlepszy?
Czy jeszcze jest coś o czym powinienem wiedzieć?
Z góry proszę o nie argumentowanie i nie pisanie o montowaniu Splita bo dokładnie znam jego wydajność tyle że nie mam zgody właściciela budynku (odmowa) na zamontowanie go.
Czy takie coś ma sens?
Jakiej wielkości rurę byście polecili do modyfikacji tego klimatyzatora aby nie doprowadzić do tak zwanego "zadławienia"?
Który sposób modyfikacji jest najlepszy?
Czy jeszcze jest coś o czym powinienem wiedzieć?
Z góry proszę o nie argumentowanie i nie pisanie o montowaniu Splita bo dokładnie znam jego wydajność tyle że nie mam zgody właściciela budynku (odmowa) na zamontowanie go.