logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Voyager '99: przegrzewający się przekaźnik cig & accy relay

MrPafcio 24 Sie 2020 16:53 1683 9
REKLAMA
  • #1 18886665
    MrPafcio
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z Chrysler Voyager 2.0 r99 , przekaźnik cig & accy relay do czego on służy cały czas się przegrzewa i nie mogę odpalić silnika pojawia się komunikat alarm set, gdy go odłączam bez problemu mogę odpalic po ponownym podłączeniu gdy silnik chodzi nic już się nie dzieje, parę dni chodzi bez zarzutu i dzieje się to samo ( przekaźnik jest dobry)
  • REKLAMA
  • #3 18888298
    MrPafcio
    Poziom 5  
    DriverMSG napisał:
    Z nazwy wynika, że to przekaźnik gniazda zapalniczki i klimatyzacji. Pokaż fotkę komory przekaźników z zaznaczonym tym problemowym.

Witam , dodałem zdjęcie komory przekaźników z oznaczeniem wadliwego
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18892277
    MrPafcio
    Poziom 5  
    DriverMSG napisał:

Jak to jest przekaźnik od zapalniczki, jak go usunę to nie będzie miało wpływu na samochód.
    Żeby samochód mi odpalił bez problemu muszę go wyciągnąć i potem wpinam go spowrotem
  • #7 18897001
    MrPafcio
    Poziom 5  
    DriverMSG napisał:
    Od zapalniczki i akcesorii (cokolwiek to jest).
    Odepnij i sprawdź, czy wszytko działa.

Dziękuję za pomoc 😁👊
  • REKLAMA
  • #9 18897043
    MrPafcio
    Poziom 5  
    DriverMSG napisał:
    Coś znalazłeś?

Po odłączeniu tego przekaźnika wszystkie problemy znikły , problem jest gdzieś z przewodami do gniazda jeszcze nie znalazłem w którym miejscu 😁
  • #10 18897192
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5102
    Wymontuj panel sterujący klimy i sprawdź czy kostka łącząca panel z instalacją auta nie jest nadpalona,sprawdź też piny złącza w panelu.
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z przekaźnikiem cig & accy relay w Chryslerze Voyagerze z 1999 roku, który przegrzewa się, uniemożliwiając uruchomienie silnika. Po odłączeniu przekaźnika silnik działa bez problemów, co sugeruje, że problem może leżeć w przewodach do gniazda. Użytkownik został poproszony o zamieszczenie zdjęcia komory przekaźników, co uczynił, a następnie otrzymał sugestie dotyczące sprawdzenia kostki łączącej panel klimatyzacji z instalacją samochodu oraz pinów w złączu. Po odłączeniu przekaźnika wszystkie problemy zniknęły, co potwierdza, że przyczyna leży w instalacji elektrycznej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA