logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Huawei p9 lite mini po podłączeniu do ładowania czerwony piorun

IgorekYTuber 01 Lis 2020 21:20 7122 6
REKLAMA
  • #1 19014701
    IgorekYTuber
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam, mam telefon HUAWEI p9 lite mini ostatnio go ładowałem i się wyłączył.
    Potem się włączył i pokazał na ekranie czerwony piorun na 5 sek, po czym zawibrował i przez 3 sek czarny ekran, po czym znowu pokazał się czerwony piorun na ekranie i czynność się powtarza. Mam pytanie czy da się go jakoś naprawić czy o co chodzi, za duże natężenie prądu czy za niskie.
  • REKLAMA
  • #2 19014727
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15545
    Zacznij od podmiany baterii.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19014732
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Ja obstawiam że wina leży po stronie baterii lub gniazda USB. Ale na początek tak czy siak trzeba rozebrać, obejrzeć w środku i zmierzyć napięcie na baterii.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19014896
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1438
    Sprawdź kabel i ładowarkę, jeżeli masz pewność, że gniazdo USB jest ok, do zostaw podłączony pod ladowarką (dobrze by było żeby ładowarka miała output 2A) na ok 30min, nie zostawiaj na noc bez nadzoru.
  • REKLAMA
  • #6 19017766
    IgorekYTuber
    Poziom 6  
    dobra sprawdziłem to wina gniazda USB Dzięki wszystkim za pomoc
  • #7 19017771
    IgorekYTuber
    Poziom 6  
    dobra sprawdziłem to wina gniazda USB Dzięki wszystkim za pomoc

Dodano po 1 [minuty]:

wina dniazda USB

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z telefonem HUAWEI P9 Lite Mini, który po podłączeniu do ładowania wyłącza się i wyświetla czerwony piorun na ekranie. Użytkownicy sugerowali, że przyczyną mogą być problemy z baterią, gniazdem USB lub niewłaściwą ładowarką. Rekomendowano sprawdzenie napięcia na baterii, wymianę baterii, a także przetestowanie kabla i ładowarki, aby upewnić się, że mają odpowiednią wydajność prądową. Po dalszym badaniu użytkownik stwierdził, że problem leży w gnieździe USB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA