Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wymiana wzmacniacza samochodowego BOSE

Bazyleush 07 Nov 2020 19:44 804 2
    Bazyleush
    Level 2  
    Hej.

Niedawno zakupiłem auto z komisu, przy pierwszej jeździe słychać było strzelanie z głośników. Osoba, która sprzedawała stwierdziła, że to tymczasowe zakłócenia. Po dwóch tygodniach, stukanie było na tyle głośne, że nie można było spokojnie wytrzymać w aucie. Po wielu próbach odnalezienia usterki, trafiłem na forum w którym ktoś wytypował wzmacniacz. Po odłączeniu go, nastąpiła błoga cisza. Jednakże po dwóch miesiącach puszczania muzyki z telefonu, trochę mi się już znudziło, więc odświeżyłem temat. Przeleciałem większość serwisów sprzedażowych, aby znaleźć ten sam konkretny model wzmacniacza i go po prostu podmienić. Niestety z tego co zauważyłem i wyczytałem, jest to "rarytas", który ciężko jest znaleźć, a jak już znazlalem to za kosmiczne ceny rzedu 700 złotych za używany, bądź około 400 za naprawę. Zamówiłem nieco tańszy, mniejszy i nie ukrywam, że z innego modelu samochodu, ale z tymi samymi wtyczkami które miał poprzednik. Niestety nie daje oznak życia.
    W załączniku podsyłam wygląda starego wraz z wejściami oraz samych pinów, którymi był podłączony do auta.
    Pytanie moje jest następujące, czy jest możliwość podłączenia jakiegokolwiek innego wzmacniacza (nowe na rynku mają kompletnie inne wejścia), bądź przejściówki za pomocą której podłączył bym coś innego? Kompletnie nie znam się na takich rzeczach, za każdą informacje, bądź rozwiązanie problemów z góry serdecznie dziękuję. Gdyby ktoś potrzebował informacji nt. Samochodu - proszę pytać, odpowiem na wszystkie pytania.
  • Helpful post
    Ireneo
    Level 42  
    Potrzebny byłby schemat do tej mazdy aby zobaczyć jak głośniki są podłączone i jak z sygnałami.Jeżeli pełny analog,żadnych can itp,to zawsze można klasyczny wstawić.
  • Helpful post
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Wyslij na naprawę, w środku procesor i dsp no i końcówki mocy. Za 4 stówy do prawie jak darmo za naprawę .
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3186549.html

Niestety dzisiejsze auta to nie fiaty 126p.
    Za podobną komplikacje układową bierze się 5x tyle w przemysłówce.