karolark napisał: Na czym jest końcówka?
Zaraz zobaczę. Poza tym wziąłem taki częstościomierz do 1Mhz, niestety ma urwany wskaźnik ale poza tym chyba sprawny. To już na pewno oryginał ma tabliczkę znamionową.
Dodano po 50 [minuty]: karolark napisał: czym jest końcówka?
Nie uwierzysz, na 2N3632. Siedzą tam aż 3 sztuki. Mam to za 30 zł, a jeden taki tranzystor kosztował mnie kiedyś ponad 50 zł. Tylko pytanie czy te tranzystory są sprawne, zaraz zobaczę.
Dodano po 14 [minuty]:Tranzystor na wejściu to 2n3553, potem jest 2N3632 jako driver a potem końcówka mocy w pusz-pul na 2x 2N3632. Właśnie te dwa wydaj się być przebite, ale to takie właśnie sprawdzanie czegokolwiek w układzie. Musil bym wylutować i sprawdzić. Mogą być walnięte dlateog świeci lampka przeciążenia. W sumie to może mieć dużo więcej jak 25W, może nawet około 30- 32W.
W sumie bardzo dobry wzmacniacz do cb radia. A po przestrojeniu, wywaleniu tych dużych cewek to byłby bardzo dobry wzmacniacz do nadajnika na UKF, albo bardziej legalnie na 2m. Te tranzystory w tego co się orientuję to świetnie sobie radzą na 144Mhz.
Dodano po 25 [minuty]:
Dodano po 2 [godziny] 1 [minuty]:Miernik częstotliwości już sobie odnowiłem.
Tak pokazuje 50Hz z sieci
Działa jak trzeba, ma zakres do 1Mhz, tego mi brakowało w moim amatorskim warsztacie.