Witam wszystkich,
znajomy poprosił mnie o pomoc w rozwiązaniu problemów z LTE:
Secymin Polski, pozycja:
52.38525560422378, 20.439403316498666
aktualny zestaw:
- pakiet Cyfrowy Polsat / Plus
- modem: USB stick Huawei E3372 z zewnętrzną anteną żeberkową (niestety nieznany model) podłączona 1 kablem i skierowana na masz w Michałowie
- router: D-Link DWR-116
czyli taki standardowy zestaw niskobudżetowy dla Cyfrowego Polsatu, niestety net tutaj bardzo kuleje
mimo że siła sygnału modemu pokazuje -75dBm (Rodzaj połączenia: LTE / 3G; Typ sieci: LTE) to internet ledwo zipie - czasami strony się otwierają całkiem dobrze, ale większość czasu nie (np timeouty) - czy to wina wysyconego łącza na BTSie?
Jakie kroki mam podjąć aby poprawić sytuację? Jak wybrać najlepszego operatora w okolicy ?
Nie mam niestety screenshot z NetMonster, ale mogę załatwić jak trzeba.
Proszę o sugestie, dziękuję i pozdrawiam.
znajomy poprosił mnie o pomoc w rozwiązaniu problemów z LTE:
Secymin Polski, pozycja:
52.38525560422378, 20.439403316498666
aktualny zestaw:
- pakiet Cyfrowy Polsat / Plus
- modem: USB stick Huawei E3372 z zewnętrzną anteną żeberkową (niestety nieznany model) podłączona 1 kablem i skierowana na masz w Michałowie
- router: D-Link DWR-116
czyli taki standardowy zestaw niskobudżetowy dla Cyfrowego Polsatu, niestety net tutaj bardzo kuleje
mimo że siła sygnału modemu pokazuje -75dBm (Rodzaj połączenia: LTE / 3G; Typ sieci: LTE) to internet ledwo zipie - czasami strony się otwierają całkiem dobrze, ale większość czasu nie (np timeouty) - czy to wina wysyconego łącza na BTSie?
Jakie kroki mam podjąć aby poprawić sytuację? Jak wybrać najlepszego operatora w okolicy ?
Nie mam niestety screenshot z NetMonster, ale mogę załatwić jak trzeba.
Proszę o sugestie, dziękuję i pozdrawiam.