Witam! Dostałem dwa komplety takich lampek, jednak bez zasilacza. Mają dziwną wtyczkę 😒 Ktoś mógłby mi dać namiar na zasilacz który by pasowal, i najlepiej obsługiwał dwa komplety na raz
To zrozumiałem , ale żaden z zasilaczy które oglądam nie ma takiej wtyczki jak te lampki, żeby je podłączyć do tego zasilacza 😒
Dodano po 2 [minuty]:
To zrozumiałem , ale żaden z zasilaczy które oglądam nie ma takiej wtyczki jak te lampki, żeby je podłączyć do tego zasilacza 😒 wszystkie mają takie wtyczki na wyjściu jak te żarówki. Nie wiem czy dobrze wyjaśniam o co mi chodzi 😂
Dziękuję bardzo! Chyba zrozumiałem 😂 a proszę jeszcze powiedzieć jakie parametry ten zasilacz ma mieć żeby podłączyć dwa komplety? Może jakiś link z przykładowym udało by się wkleić? Jeszcze raz bardzo dziękuję!
A jak wtedy sprawdzę co plus co minus bo to w LED chyba ważne, nie spale czegoś?
Istotne jest to, że zasilacz ma być 24V ~ (zmienne). Gdyby nawet to były diody led, to i tak biegunowość podłączenia nie miałaby znaczenia, skoro producent pisze o zasilaniu napięciem zmiennym.
Kup transformator 24V minimum 0,5A.
✨ Użytkownik poszukuje zasilacza do dwóch kompletów lampek LED z nietypową wtyczką. Odpowiedzi sugerują, że zasilacz powinien mieć napięcie 24V zmienne, a biegunowość nie ma znaczenia, ponieważ lampki są żarówkami. Zaleca się zakup transformatora o mocy minimum 0,5A. W przypadku braku odpowiedniej wtyczki, można odciąć oryginalną wtyczkę i podłączyć przewody bez obaw o uszkodzenie, o ile zachowa się odpowiednie parametry zasilania. Wygenerowane przez model językowy.