logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Simson S51N - niestabilne obroty, dymienie, możliwy pobór oleju ze skrzynki biegów

Fioletowy_123 08 Gru 2020 09:08 786 4
REKLAMA
  • #1 19098145
    Fioletowy_123
    Poziom 3  
    Witam, mam problem ze swoim simsonem s51N, nie wchodzi na obroty, rzuca podczas jazdy (raz da więcej raz mniej gazu), na odkręconym kraniku dostaje "muła" i nie ruszy, natomiast gdy zakręci się kranik chodzi bez problemu, jednak nie wchodzi na, na postoju odpala perfekcyjnie, jednak nie wchodzi na obroty i przy odkręconym kraniku dostaje muła i po jakimś czasie zgaśnie, kiedy dałem mu sporo gazu na 1 biegu zaczęło mocno dymić, wydaje mi się że pobiera olej że skrznki biegów, ale nie mam pewności, co może być nie tak?
  • REKLAMA
  • #2 19098346
    rapper3d
    Poziom 20  
    Ocena: 47
    Zbyt bogata mieszanka paliwowo powietrzna. Zalej benzyna z olejem we wlasciwych proporcjach, ustaw sklad mieszanki nastepujaco. Srube dyszy powietrza wkrec na max odpal simsona i powoli wykrecaj srube az silnik zdecydowanie zmniejszy obroty, w Jawkach to bylo jakies 2 i pol obrotu. Pod warunkiem ze gaznik jest sprawny i nie zatkany. Sprawdz rowniez filtr powietrza czy jest czysty i nie zatkany
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19159894
    DTRQ
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Regulacja paliwa w komorze pływakowej powinna załatwić sprawę. Weź pływak i odegnij ten języczek co naciska na zaworek w stronę gardzieli o jakieś 2mm. Co do regulacji mieszanki - zależy jaki masz gaźnik
REKLAMA