Zbudowałem listwę zasilającą sterowaną zdalnie, mierzącą wartości napięcia, prądu i mocy czynnej. W projekcie wykorzystuję Wemos D1 mini połączony z przekaźnikiem i modułem pomiaru PZEM-004T. Wszystko jest sterowane przez aplikację Blynka. Działa i jestem zadowolony z efektów, ale całość muszę opisać. W związku z tym mój promotor prosił żebym ustalił z dokładnością do której harmonicznej moduł PZEM wyznacza moc. Producent nie podaje takiej informacji, niewiele również mogę znaleźć o metodzie wykonywanych pomiarów (jakimś algorytmie obliczeń) czy THD. Prąd mierzony jest przez zewnętrzną cewkę, a napięcie wyznaczane jest dzięki dzielnikowi napięcia.
Jedyne co udało mi się znaleźć w necie to dokładność z jaką moduł wykonuje pomiary wyrażona w procentach oraz rozdzielczość z jaką przesyła pomiary do ESP8266.
Być może jest tu ktoś kto jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. W załączniku wysyłam dane od producenta.
Przepraszam jeżeli umieściłem post w złym miejscu i proszę o przeniesienie we właściwe.
Jedyne co udało mi się znaleźć w necie to dokładność z jaką moduł wykonuje pomiary wyrażona w procentach oraz rozdzielczość z jaką przesyła pomiary do ESP8266.
Być może jest tu ktoś kto jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. W załączniku wysyłam dane od producenta.
Przepraszam jeżeli umieściłem post w złym miejscu i proszę o przeniesienie we właściwe.