logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brama Came BX 74 - brama nie reaguję - błąd "C0"

Hadrian1992 20 Gru 2020 15:38 8496 5
REKLAMA
  • #1 19126605
    Hadrian1992
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Dzień dobry,
    Od kilku lat posiadam bramę Came BX 74. Problem w tym, że brama przestała reagować i daje znaki jakby była martwa. Silnik sprawdzony na krótko działa. Układ działa, otrzymuję zasilanie. Brama odsprzęglona zamyka się jak i otwiera ręcznie bez żadnych problemów.
    Jakiś czas temu była wymieniona karta radiowa. Wszystko działało bez żadnych problemów. Na cyfrowym wyświetlaczu pojawia się błąd oznaczony "C0", przeszukałem instrukcje, Internet ale nigdzie nie ma żadnej wzmianki o takim błędzie.
    Czy ktoś może spotkał się z takim błędem?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19129599
    Darek0026
    Poziom 31  
    Ocena: 378
    C0 Ozmacza że wejcia 1-2 nie są że sobą połączone, jest to wejście stop blokujace napęd.
  • REKLAMA
  • #3 19129727
    Hadrian1992
    Poziom 9  
    Dziękuję bardzo za odpowiedź i nakierowanie gdzie szukać problemu.
    Czyli jeżeli dobrze rozumiem, 1-2 znajduję się na - "Skrzynki zaciskowe połączenia akcesoriów, enkodera i
    ograniczników"?. Strona 13-14 instrukcji. Z samego rana zajdę do bramy.
  • REKLAMA
  • #4 19130299
    Hadrian1992
    Poziom 9  
    Spojrzałem dziś na bramę i nie wiem czy mam na krótko połączyć 1-2? Skoro mam zrobione tak jak na instrukcji i numer 1 jest pusty. Brama Came BX 74 - brama nie reaguję - błąd "C0"
  • REKLAMA
  • #5 19130915
    Alpha
    Poziom 26  
    Ocena: 459
    Bo na tym rysunku przedstawiony jest tylko sposób podłączenia fotokomórek. Na stronie wcześniejszej znajduje się rysunek z takimi kluczykami-stacyjkjami, i tam wejścia 1-2 są zwarte. Tak powinno być.
  • #6 19879653
    TobiaszB
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Hadrian1992 napisał:
    Dzień dobry,
    Od kilku lat posiadam bramę Came BX 74. Problem w tym, że brama przestała reagować i daje znaki jakby była martwa. Silnik sprawdzony na krótko działa. Układ działa, otrzymuję zasilanie. Brama odsprzęglona zamyka się jak i otwiera ręcznie bez żadnych problemów.
    Jakiś czas temu była wymieniona karta radiowa. Wszystko działało bez żadnych problemów. Na cyfrowym wyświetlaczu pojawia się błąd oznaczony "C0", przeszukałem instrukcje, Internet ale nigdzie nie ma żadnej wzmianki o takim błędzie.
    Czy ktoś może spotkał się z takim błędem?

Spotkałem się z takim błędem okazało się że funkcja F1 jest ustawiona na ON a ma być na OFF

Dodano po 1 [minuty]:

Funkcja F1 na Off a nie na ON i powinno działać.
REKLAMA