Witam.
Komputer z danymi szkolnymi - miło by było odzyskać dane.
Dane komputera:
płyta Asus Rampage III Formula
proc Intel I7 X980
Ram 4x4G
graf Sappire R9 270 2G
zas Gamemax G5 550
Dysk1 to tytułowy Seagate Barracuda 7200.11 1000Gbytes, firmware sd15
Dysk 2 Samsung HM641JI 640.0 GB, REV.a
Dysk 3 WD500AAKS-60WWPAO 500GB,
Komputer czasem działał niestabilnie, ale czyszczenie i przepinanie złącz pomagało. Po wyłączeniu wieczorem tytułowy Seagate przestał całkowicie odpowiadać - niewidoczny w biosie, po włączeniu słychać rozruch talerzy oraz chwilowe "trzeszczenie" głowic, i tyle - zero kontaktu.
Jako drugi siedzi jakiś zapasowy Samsung, widać, że trochę wiekowy ale działa.
Próbowałem uruchomić komputer na innym dysku, na którym miałem zapasowy system - WD, po uruchomieniu windowsa zgłosił problem (bo to system z innego komputera), po przełożeniu do właściwego komputera, system się nie uruchomił .
Przez przejściówkę USB-ATA/SATA po kilku minutach partycję systemową widać, druga jest widziana jako RAW, a trzecia jako nieprzydzielona.
Widziałem na allecoś identyczny dysk jak problematyczny Seagate
A to mój
Same dyski, jako takie nie mają znaczenia - najważniejsze są dane z Seagate - cała szkoła.
Komputer z danymi szkolnymi - miło by było odzyskać dane.
Dane komputera:
płyta Asus Rampage III Formula
proc Intel I7 X980
Ram 4x4G
graf Sappire R9 270 2G
zas Gamemax G5 550
Dysk1 to tytułowy Seagate Barracuda 7200.11 1000Gbytes, firmware sd15
Dysk 2 Samsung HM641JI 640.0 GB, REV.a
Dysk 3 WD500AAKS-60WWPAO 500GB,
Komputer czasem działał niestabilnie, ale czyszczenie i przepinanie złącz pomagało. Po wyłączeniu wieczorem tytułowy Seagate przestał całkowicie odpowiadać - niewidoczny w biosie, po włączeniu słychać rozruch talerzy oraz chwilowe "trzeszczenie" głowic, i tyle - zero kontaktu.
Jako drugi siedzi jakiś zapasowy Samsung, widać, że trochę wiekowy ale działa.
Próbowałem uruchomić komputer na innym dysku, na którym miałem zapasowy system - WD, po uruchomieniu windowsa zgłosił problem (bo to system z innego komputera), po przełożeniu do właściwego komputera, system się nie uruchomił .
Przez przejściówkę USB-ATA/SATA po kilku minutach partycję systemową widać, druga jest widziana jako RAW, a trzecia jako nieprzydzielona.
Widziałem na allecoś identyczny dysk jak problematyczny Seagate
A to mój
Same dyski, jako takie nie mają znaczenia - najważniejsze są dane z Seagate - cała szkoła.