logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch SRV45t53EU/41 - Niskie ciśnienie wody podczas mycia, nie obraca dyszami.

m_joker 03 Sty 2021 22:59 1863 5
REKLAMA
  • #1 19157515
    m_joker
    Poziom 15  
    Ocena: 65
    Po 11 latach bezproblemowej pracy przydarzyła sie awaria.

Problemem jest niskie ciśnienie wody podczas mycia.
    Woda z płaszcza jest pobierana. W komorze moim zdaniem wody jest wystarczająco (widać na końcu filmiku), natomiast z dolnego śmigła woda unosi się na jakieś 7cm, a z górnego ledwo leci, nie mówiąc o dyszy na "suficie" komory, bo tam w ogóle woda nie dociera (szklanka na górnym koszu jest sucha wewnątrz i na zewnątrz). Śmigła oczywiście się nie kręcą. Pompa natomiast (chyba to ona) wydaje dzwieki jakby chrobotania. Czy uważacię, że to na nią przyszedł czas?

Aha, powiedzcie mi, czy podczas mycia woda tryska jednocześnie z dolnego, górnego śmigła i z "sufitu", czy to jest realizowane jakoś naprzemiennie?
    Bo tu zaobserwowałem, że jakby jednocześnie działały. Dolne śmigło (woda na te ok 7cm) i górne śmigło (woda ledwo leci).

Zerknijcie proszę na pracę płaszcza. Jeśli tu jest OK, to będę zaglądał do pompy.

Link do filmu:

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19158081
    m_joker
    Poziom 15  
    Ocena: 65
    Kol. @damian1115 A filtr nie jest od wewnątrz demontowalny? Bo jeśli chodzi o ten wewnątrz zmywarki, taką siatkę, to jest czysty. Jest jeszcze jakiś dodatkowy filtr który jest dostępny tylko od spodu zmywarki?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21553784
    zgierska3
    Poziom 5  
    Udało się rozwiązać problem. Mam identyczny.
  • #6 21553855
    lopr_pol
    Poziom 32  
    Ocena: 484
    Sprawdzić czy nie ma pęknięć w tych szarych plastikowych kanałach, mogą być niewidoczne, otwierają się pod ciśnieniem wody, dobrze sprawdzić palcami, oczywiście czystość filtra i czy nie utknęło coś na wlocie pompy.

Można wsadzić komórkę w dużym słoiku do zmywarki i nagrać film, widać "lewe" przecieki.
    U mnie pękł ten kanał który idzie na górę zmywarki, nie do kupienia, nałożyłem dużą koszulkę termokurczliwą i od razu ciśnienie na górnych dyszach wróciło.
REKLAMA