Witam dzisiaj w dniu 09.01.2021 roku zmywarka po włączeniu się nabierała wodę i była zostawiona woda w zmywarce aż się pojawił się mrugający włącznik i 11 na wyświetlaczu (jest na zdjęciu). Nie wiemy czy to było z przyczyną zatkania w zmywarce ale został odetkany i znowu to jest a gdy się zmywarkę wyłączy to odpompowuje wodę. Włączanie i wyłączanie nie pomogło a włączanie i wyłączanie z gniazdka też nie pomogło - może przyczyną jest wodomierz, przepływomierz lub coś innego.
To jest 3 awaria sprzętu od koncernu Whirlpolla:
1 Awaria była rok temu że z pralką Hotpoint Ariston AQXL 105. Bęben nie chciał się ruszać i silnik się przegrzał i dym z tego silnika poszedł. Mogło dojść do zatkania i nie chciał już ruszyć ale po odetkaniu, niestety zamek drzwi już się zepsuł. Nie wiem jaki miał błąd bo byłem w szkole.
2 Awaria jest świeża ale z zmywarką Hotpoint Ariston LL43S zaczęło się po 10 lub 11 latach już migać wszystkie programy w zmywarce a później już nie migał a gdy daje jakiś program np. eco ale nie było widziane a zmywarka zaczeła normalnie zmywać bez zatrzymywania się ale mam na tej stronie tą awarie może był przyczyną programator lub zwarcie.