logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić ustawienia w Bios w laptopie Dell 14Z 1470

Stefano111 02 Lut 2021 23:38 498 4
REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19229792
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1092
    MOSFET - Serwis napisał:
    To oznacza, że bios nie wykrył programu rozruchowego na dysku.

Na pewno (to i tylko to)?

Ze zrzutu wynika, że ustawione jest bootowanie poprzez sieć.
    O ile na sprawnym dysku jest sprawny system, to powinna wystarczyć zmiana hierarchii bootowania - wyłączenie "przez sieć", a ustawienie dysku jako pierwszego urządzenia startowego.

PS
    Panie Stefano111 jeżeli chciałby się Pan dowiedzieć na jakie dokładnie zmienić ustawienia, to sugeruję umieścić zrzuty ze wszystkich istotnych zakładek BIOS-u - jest tylko nikła szansa, że bez tego komuś będzie się tych ustawień szukać poza wątkiem.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #4 19230233
    Stefano111
    Poziom 5  
    Ocena: 26
    Zmieniłem pendrive z systemem na inny i ruszył instalator systemu. Nie chce jednak go zainstalować na tym dysku bo pisze ze dysk jest w innej partycji. Dysk ewentualnie zamontuje drugi mam jeden nie wielki to dziś spróbuję. Jak ustawić ustawienia w Bios w laptopie Dell 14Z 1470
  • #5 19234946
    Stefano111
    Poziom 5  
    Ocena: 26
    Dziękuję za wszelkie wasze fachowe rady. Każdą z nich staram się zapamiętać by w przyszłości ją w razie potrzeby pamiętać. Laptop po kilku zmianach w ustawienia oraz w wierszu poleceń i laptop działa ma system win 10 juz aktywowany. Ma tylko jeden problem bo brak chłodzenia wentylatorem kiedy jest zasilany z baterii ale już otworzyłem nowy temat z tym problemem. Wielkie dzięki za pomoc gdyż wasze porady są bezcenne każdą już pamiętam.
REKLAMA