Witam. W elektrycznym piecyku „strzelił” bezpiecznik termiczny. Niestety mocowanie jest beznadziejne i aby ów bezpiecznik dobrze siedział wpadłem na pomysł, aby go przylutowac. Pytanie teraz czy w obwodzie na 230v są przeciwwskazania do lutowania?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamOskiA3 napisał:wpadłem na pomysł, aby go przylutowac. Pytanie teraz czy w obwodzie na 230v są przeciwwskazania do lutowania?
OskiA3 napisał:Pytanie teraz czy w obwodzie na 230v są przeciwwskazania do lutowania?
OskiA3 napisał:Witam. W elektrycznym piecyku „strzelił” bezpiecznik termiczny. Niestety mocowanie jest beznadziejne i aby ów bezpiecznik dobrze siedział wpadłem na pomysł, aby go przylutowac. Pytanie teraz czy w obwodzie na 230v są przeciwwskazania do lutowania?
OskiA3 napisał:Temperatura w sensie, iż lut puści?
OskiA3 napisał:Pierwotnie bezpiecznik siedzial w tych 2 "łapach" bez żadnej izoalcji.
OskiA3 napisał:Wlutowałem go w miejsce gdzie owe łapy są nitowane.
OskiA3 napisał:Szczerze to cala konstrukcja tego "grzejnika" mnie poraża. Wszystko na wierzchu w metalowej obudowie
OskiA3 napisał:Obawiam się, że... niczym. Tak czy inaczej - bezpieczni8k w obwodzie jest. I (o ile ma taki sam prąd i temperaturę zadziałania) swoje zadanie spełni. A był zaciskany bo prościej i szybciej na taśmie tak zrobić - przynajmniej nie ma odrzutów z powodu przegrzanego przy lutowaniu bezpiecznika.Czy takie zamocowanie czymś grozi (oprócz puszczenia lutu)?