tino2003 wrote: Policja szuka, prowadzi czynności itd itp lecz policja nie szuka telefonów i nie namierza po IMEI, takie czynności podejmuje jak pisałem wcześniej w poważnych sprawach.
To zalezy. Sa w stanie czasem cos znalezc. Jakis czas temu sam dostalem wezwanie na komisariat w celu zlozenia wyjasnien, bo telefon - uwaga - Xiaomi Redmi 4X, czyli majacy w zasadzie wartosc sentymentalna zostal skradziony. Po historii logowan do sieci okazalo sie, ze byl u nas na usuniecie blokady FRP i wlozona byla (zarejestrowana) karta SIM. Po rozmowie z prowadzacym dochodzenie udalo mi sie dowiedziec, ze telefon odzyskali, po przeszukaniu mieszkania u innej osoby. Kwestia checi.
Cala reszta tez sie zgadza, czyli zglaszasz sprawe na policji i dopiero wowczas zglaszasz sie do operatora w celu zablokowania numeru IMEI, co z kolei jednak zmniejsza szanse na odzyskanie urzadzenia.
60jarek wrote: Właśnie sprawdzałem telefon na Androidzie idzie namierzyć z konta Gmail, telefon na Windowsie z konta Microsoft.
Jak działa w telefonie internet nawet bez karty sim w przypadku Androida -ciekawostka.
Nie dziala. Albo podalo ostatnia znana lokalizacje, albo w telefon polaczony byl z internetem np poprzez WiFi. Opcja z WiFi oczywiscie odpada po wykonaniu przywrocenia ustawien fabrycznych bo starego konta w telefonie juz nie ma.
60jarek wrote: Coś nowego -to poco im kupili taki drogi sprzęt i zatrudnili techników do tego?
O jakim sprzecie mowisz, bo chyba nie tym slawnym Pegasusie?