logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Latitude E6400 - Wyłącza się po kilku sekundach

Narwhall85 12 Mar 2021 19:57 429 3
REKLAMA
  • #1 19314159
    Narwhall85
    Poziom 6  
    Tak więc dostałem od wujka Della Latitude E6400, którego dostał od Saturna, kiedy jeszcze tam pracował. Po kilku latach znalazł go w swoich gratach na strychu i dał go mi. Tak więc odpalam go i.... działa, pokazuje się okienko do wpisania hasła dostępu Saturna. Kiedy zrozumiałem, że działa. Wyłączyłem go i odpaliłem znowu, żeby sprawdzić czy na 100% wszystko jest dobrze. Tym razem nie chciał odpalić okienka. Odpalając go, stacja DVD daje 4 sygnały, po czym milknie, a laptop wyłącza się po kilku sekundach. Nic nie widać na ekranie. Ponowne kliknięcie zasilania, gdy laptop jeszcze jest odpalony, włącza wentylator co powoduje szybsze wyłączenie. Po podłączeniu przez ładowarke, nie przez baterię, później później pokazuje błąd procesora (NumLock migota, reszta się świeci) i tyle. Po wymianie procesora i pamięci RAM, dalej ta sama sytuacja. Ktoś wie jak by to można było naprawić bez kupowania nowej płyty głównej?

Pozdrawiam,
    Maciej
  • REKLAMA
  • #2 19314342
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    A zasilacz oryginalny, pewny i sprawny?
    Ładuje baterię?
  • REKLAMA
  • #3 19314404
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6824
    Cytat:
    Fraza: Latitude E6400 Szukaj na wybranych forach Znaleziono 133 wyników

Leżakowanie na strychu (kilka lat) dobrze nie wrózy temu Dell.
    - ost. zima była ostra :cry:
  • #4 19314596
    Narwhall85
    Poziom 6  
    sylweksylwina napisał:
    A zasilacz oryginalny, pewny i sprawny?
    Ładuje baterię?

Tak, zasilacz ładuje wszystko oryginalne + bateria 100% naładowana jak testowałem
REKLAMA