logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Xiaomi redmi note 9 pro, nie działająca karta microSD

Lewanda15 19 Kwi 2021 21:36 6171 6
REKLAMA
  • #1 19390144
    Lewanda15
    Poziom 4  
    Witam, przychodzę z problemem dot. Karty microSD do telefonu redmi note 9 pro. Mianowicie, wczoraj zauważyłem ze w galerii brakuje mi zdjęć, i to kilkuset. Zrestartowałem telefon i zdziwiłem sie jeszcze bardziej ponieważ brakowało ich juz 2 tysiące. Po ponownym restarcie wszystko wróciło do normy. Dziś ponownie zdjęcia znikneły. Gdy podłączam tel do komputera przez kabel usb, w menedżerze plikow komputera nir widac wgl karty sd telefonu. Dodatkowo zniknęła również muzyka, telefon nie wyrzuca żadnego błędu ani komunikatu, w ustawieniach pamięci nie ma w ogóle wzmianki o karcie SD. Karta to Kingston 128gb, dzis podłączyłem ją do komputera przez adapter usb i rowniez nie pojawiła sie w menedżerze plików, mysle ze moze byc to spowodowane przez to ze adapter nie obsługuje tskiej dużej karty lub po prostu karta jest uszkodzona. Nie była wyciąganą z telefonu ani ruszana, zakupiona 4 miesiące temu. Z góry dziękuję za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 19390164
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15545
    W komputerze jej nie zobaczysz bo dane są szyfrowane, jedynie co to skopiowanie wszystkiego podłączając telefon do komputera jeśli znowu się pojawi.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19390217
    Lewanda15
    Poziom 4  
    Nawet że jest podłączona? Jeśli po prostu by była pusta (tak by wyświetlało) to bym zrozumiał ale chyba coś powinnno się pojawić, chciaż dysk wymienny.
  • #4 19390220
    sosarek

Poziom 43  
    Nie, nie powinno się pojawić. Dane są szyfrowane i dostępne tylko na tym jednym urządzeniu jakim jest Twój telefon.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 19390268
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    sosarek napisał:
    W komputerze jej nie zobaczysz bo dane są szyfrowane, jedynie co to skopiowanie wszystkiego podłączając telefon do komputera jeśli znowu się pojawi.

Skad taki wniosek? Karta pamieci moze byc zaszyfrowana, ale to kwestia konfiguracji po stronie telefonu. Komputer taka karte nadal zobaczy, choc jako litera dysku sie wowczas rzeczywiscie nie pojawi. Telefon mimo wszystko powinien jednak w ustawieniach pokazac ze karta jest wlozona. Jesli tego nie pokazuje, to wyglada na jakis problem z jej odczytem i rownie dobrze moze byc uszkodzona, a ze to 128GB to rowniez potencjalnie w gre wchodzi podrobka ktora zwyczajnie umarla.
  • REKLAMA
  • #6 19390273
    sosarek

Poziom 43  
    blahfff napisał:
    Komputer taka karte nadal zobaczy, choc jako litera dysku sie wowczas rzeczywiscie nie pojawi.

To właśnie miałem na myśli.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 19507635
    Lewanda15
    Poziom 4  
    Kupiona nowa karta, działa.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z kartą microSD w telefonie Xiaomi Redmi Note 9 Pro, gdzie zdjęcia i muzyka zniknęły, a karta nie była widoczna w menedżerze plików po podłączeniu do komputera. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali, że dane mogą być szyfrowane, co uniemożliwia ich odczyt na komputerze, oraz że problem może wynikać z uszkodzenia karty lub jej nieprawidłowego odczytu przez telefon. Użytkownik ostatecznie zakupił nową kartę, która działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA