Zauważyłem dziwne (dla mnie) zjawisko które pojawiła się od kilkudziesięciu dni - przy filmie emitowanym z napisami i przy załączeniu wyświetlania napisów przez dekoder - napisy raz są a raz ich nie da się załączyć.
Od przynajmniej roku ta sama typowa instalacja - silny i stabilny sygnał z anteny - dekoder WiFi PremiumBox+ / ADB NCP-4740SF - połączenie z TV Samsung przez wejście HDMI - załączenie na pilocie opt (+) - polskie napisy.
Kolejno sprawdzałem to parę razy.
Ostatnio zależało mi na napisach z AXN - przed filmem duża plansza "program nadawany z audiodeskrypcją i napisami" - operacja załączenia napisów pilotem... i napisów nie ma.
Gdzie mi mogą znikać te napisy akurat przy AXN-nie?
Dekoder do wymiany czy szukać innej przyczyny, jeszcze coś sprawdzić?
Na innych kanałach jest jak napisałem wyżej - raz się załączają a raz nie - różnie bywa.
Od przynajmniej roku ta sama typowa instalacja - silny i stabilny sygnał z anteny - dekoder WiFi PremiumBox+ / ADB NCP-4740SF - połączenie z TV Samsung przez wejście HDMI - załączenie na pilocie opt (+) - polskie napisy.
Kolejno sprawdzałem to parę razy.
Ostatnio zależało mi na napisach z AXN - przed filmem duża plansza "program nadawany z audiodeskrypcją i napisami" - operacja załączenia napisów pilotem... i napisów nie ma.
Gdzie mi mogą znikać te napisy akurat przy AXN-nie?
Dekoder do wymiany czy szukać innej przyczyny, jeszcze coś sprawdzić?
Na innych kanałach jest jak napisałem wyżej - raz się załączają a raz nie - różnie bywa.