logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dlaczego lampka solarna Solar Interaction Wall Lamp SH-100 słabiej świeci?

MarekGrob 16 Lis 2021 17:02 2700 7
REKLAMA
  • #1 19712430
    MarekGrob
    Poziom 5  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie wszystkich! Mam problem z lampką solarną z czujnikiem ruchu, a mianowicie słabo świeci, co jest przyczynią i czy można temu zaradzić? Bardzo proszę o info i z góry serdecznie dziękuję oraz pozdrawiam (jeśli można o o foto poproszę jak to ogarnąć?)
    Dlaczego lampka solarna Solar Interaction Wall Lamp SH-100 słabiej świeci?
  • REKLAMA
  • #2 19712437
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1322
    Ręce opadają, a może byś rozszerzył informacje, czy zawsze tak świeciła, czy nie, ile ma lat, fotki elektroniki ze wszystkich stron, typ, rodzaj, model, nazwa, fotka naklejek, metek? Schemat narysuj... itd itp - troszkę inwencji własnej...
  • REKLAMA
  • #3 19712470
    MarekGrob
    Poziom 5  
    Dokładna nazwa: Solar Interaction Wall Lamp SH-100.
    Model SH-100
    Output: 5,5V/1W
    Battery capacity:1800mAh
    Induction distance: 3-5 meters
    Brightness:600 LM
    Quantity of LED: 100 LED
    Spisałem dane z pudełka, bo mam lampy za wysoko umocowane na ścianie .
    Świeciła idealnie, ma trzy tryby świecenia, a mam ją dopiero może z rok.
  • REKLAMA
  • #4 19712494
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2469
    Koszt tego to 28zł
    Powody słabego działania
    pada aku?
    brudna solara?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19712811
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2475
    Taki lampki wymagają dobrego nasłonecznienia a jesienią/zimą z tym problem. W takich lampkach są najtańsze ogniwa li-ion z recyklingu a te bardzo kiepsko znoszą ujemne temperatury (potrafią się rozładować od mrozu).
    Możesz spróbować wymienić ogniwo li-ion 18650.

Tutaj schemat tego świecidełka jakby był potrzebny.

• #6 19723923
    MarekGrob
    Poziom 5  
    Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, w jednej lampie wystarczyło wymienić akumulatorek i działa rewelacyjnie😀👍. A teraz mam problem z drugą bardzo mało używaną i po wymianie akumulatirka nie reaguje na załanczanie a działała super, proszę podajcie gdzie szukać przyczyny i jak🤔🤔🤔
  • Pomocny post
    #7 19724024
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2475
    W tego typu tanim sprzęcie zaczynamy od dokładnego obejrzenia połączeń lutowanych w poszukiwaniu zimnych lutów i poprawienie wszystkich podejrzanych połączeń lutownicą z dodatkiem świeżej cyny.
  • #8 19725367
    MarekGrob
    Poziom 5  
    Dziękuję bardzo wszystkim tu obecnym za pomoc👍👍, ale znalazłem przyczynię drugiej lampy solarnej, a mianowicie padł mini włącznik 😀👍. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i doradztwo 😀👍

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z lampką solarną Solar Interaction Wall Lamp SH-100, która słabo świeci. Po wymianie akumulatora w jednej lampie, problem został rozwiązany. Wskazano, że przyczyną słabego działania mogą być: zużyty akumulator, zanieczyszczenie panelu słonecznego oraz niewystarczające nasłonecznienie, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Użytkownik zasugerował wymianę ogniwa li-ion 18650 oraz sprawdzenie połączeń lutowanych w przypadku braku reakcji lampy. Ostatecznie, w drugiej lampie problemem okazał się uszkodzony mini włącznik.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA