Witam serdecznie wszystkich! Mam problem z lampką solarną z czujnikiem ruchu, a mianowicie słabo świeci, co jest przyczynią i czy można temu zaradzić? Bardzo proszę o info i z góry serdecznie dziękuję oraz pozdrawiam (jeśli można o o foto poproszę jak to ogarnąć?)
Ręce opadają, a może byś rozszerzył informacje, czy zawsze tak świeciła, czy nie, ile ma lat, fotki elektroniki ze wszystkich stron, typ, rodzaj, model, nazwa, fotka naklejek, metek? Schemat narysuj... itd itp - troszkę inwencji własnej...
Dokładna nazwa: Solar Interaction Wall Lamp SH-100. Model SH-100 Output: 5,5V/1W Battery capacity:1800mAh Induction distance: 3-5 meters Brightness:600 LM Quantity of LED: 100 LED Spisałem dane z pudełka, bo mam lampy za wysoko umocowane na ścianie . Świeciła idealnie, ma trzy tryby świecenia, a mam ją dopiero może z rok.
Taki lampki wymagają dobrego nasłonecznienia a jesienią/zimą z tym problem. W takich lampkach są najtańsze ogniwa li-ion z recyklingu a te bardzo kiepsko znoszą ujemne temperatury (potrafią się rozładować od mrozu).
Możesz spróbować wymienić ogniwo li-ion 18650.
Tutaj schemat tego świecidełka jakby był potrzebny.
Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, w jednej lampie wystarczyło wymienić akumulatorek i działa rewelacyjnie😀👍. A teraz mam problem z drugą bardzo mało używaną i po wymianie akumulatirka nie reaguje na załanczanie a działała super, proszę podajcie gdzie szukać przyczyny i jak🤔🤔🤔
W tego typu tanim sprzęcie zaczynamy od dokładnego obejrzenia połączeń lutowanych w poszukiwaniu zimnych lutów i poprawienie wszystkich podejrzanych połączeń lutownicą z dodatkiem świeżej cyny.
Dziękuję bardzo wszystkim tu obecnym za pomoc👍👍, ale znalazłem przyczynię drugiej lampy solarnej, a mianowicie padł mini włącznik 😀👍. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i doradztwo 😀👍
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z lampką solarną Solar Interaction Wall Lamp SH-100, która słabo świeci. Po wymianie akumulatora w jednej lampie, problem został rozwiązany. Wskazano, że przyczyną słabego działania mogą być: zużyty akumulator, zanieczyszczenie panelu słonecznego oraz niewystarczające nasłonecznienie, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Użytkownik zasugerował wymianę ogniwa li-ion 18650 oraz sprawdzenie połączeń lutowanych w przypadku braku reakcji lampy. Ostatecznie, w drugiej lampie problemem okazał się uszkodzony mini włącznik. Wygenerowane przez model językowy.