logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Podłączenie nowego unifonu analogowego PROEL PA-456 - instrukcje i zdjęcia

mario_p 30 Lis 2021 15:25 1200 7
REKLAMA
  • #1 19737593
    mario_p
    Poziom 2  
    Cześć.
    Nie znalazłem takiego przypadku, dlatego zakładam nowy wątek.
    Zakupiłem unifon analogowy PROEL PA-456. Mam taki sam w mieszkaniu, ale uszkodzony jest przewód słuchawki, dlatego zdecydowałem się na kupno identycznego. Niestety cała elektronika jest nowsza niż w moim i nie mam pojęcia jak go poprawnie podłączyć. Bardzo proszę o podpowiedź jak go prawidłowo podłączyć. Zdjęcia z podłączonymi przewodami są od obecnego starego PROELA, który działa (działał) przy podłączonych tylko dwóch przewodach. Żył jest chyba z 8, ale nie były nigdzie wpięte.
    Są również zdjęcia "wnętrzności" nowego kupionego unifonu, który ma tylko taką samą obudowę jak się okazało.
    Próbowałem przełożyć samą słuchawkę, ale wtedy w ogólnie nie działa. Samego kabla nie mogę podmienić ponieważ stanowi integralną całość z układem scalonym w słuchawce. Podłączenie nowego unifonu analogowego PROEL PA-456 - instrukcje i zdjęcia Podłączenie nowego unifonu analogowego PROEL PA-456 - instrukcje i zdjęcia Podłączenie nowego unifonu analogowego PROEL PA-456 - instrukcje i zdjęcia Podłączenie nowego unifonu analogowego PROEL PA-456 - instrukcje i zdjęcia

Pozdrawiam,
    Mariusz
  • REKLAMA
  • #2 19737595
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15433
    Masz system cyfrowy i taki unifon potrzebujesz.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19737614
    mario_p
    Poziom 2  
    Dzięki za szybką odpowiedź.
    Czy jesteś w stanie polecić mi jakiś najprostszy unifon, który będzie działał w tej instalacji?

Mariusz
  • REKLAMA
  • #4 19737616
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2053
    mario_p napisał:
    uszkodzony jest przewód słuchawki,

Samego kabla nie mogę podmienić ponieważ stanowi integralną całość z układem scalonym w słuchawce.

Jak to nie możesz? Przecież to taka sama słuchawka.
    Wkładasz we wtyczkę nową słuchawkę (mikrotelefon) i powinno działać.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 19737619
    mario_p
    Poziom 2  
    Próbowałem i nie działa z nową słuchawką.
  • #6 19737700
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2053
    W takim razie problem nie jest w samej słuchawce.

Wracamy do punktu wyjścia: kupiłeś niewłaściwą słuchawkę - patrz post #2.
  • #7 19738266
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1210
    mario_p napisał:
    Dzięki za szybką odpowiedź.
    Czy jesteś w stanie polecić mi jakiś najprostszy unifon, który będzie działał w tej instalacji?

Mariusz

Masz Proel PC255 i taki powinieneś kupić. Ewentualnie nowszą wersję PC512.
  • #8 19773177
    mario_p
    Poziom 2  
    Kupiłem identyczny używany unifon i podmieniłem słuchawkę z przewodem.
    Dzięki za wszelką pomoc.

Mariusz

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił unifon analogowy PROEL PA-456, aby zastąpić uszkodzoną słuchawkę w swoim mieszkaniu. Napotkał trudności w podłączeniu nowego unifonu, ponieważ jego elektronika różniła się od starego modelu. Otrzymał sugestie, że potrzebuje unifonu cyfrowego oraz rekomendacje dotyczące modeli, takich jak Proel PC255 i PC512. Po wymianie słuchawki z używanego unifonu, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA