ostatnio często jest duży spadek napięcia w sieci . Czy regulatorem mocy biernej typ JKWF-16 można to oprawić .
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamjoy19 napisał:Chyba w ramkęCzy regulatorem mocy biernej typ JKWF-16 można to oprawić
joy19 napisał:Po 1 to jest sam sterownik do tego trzeba baterie kondensatorów. Poprawa cos fi nie podniesie spadków napięcia, to raczej do ZE trzeba zgłaszać.Czy regulatorem mocy biernej typ JKWF-16 można to oprawić .
joy19 napisał:Przestan bredzić, już ci napisałem. Od kiedy to kuchnia, nawet indukcyjna czy ogrzewanie podłogowe są odbiornikami o charakterze indukcyjnym ? Spadki napiecia w sieci biora się faktycznie za sprawą ogrzewania elektrycznego w sezonie zimowym, tylko wymień mi swoje odbiorniki energii, które na te spadki napięć są uczulone.Obecnie są odbiorniki indukcyjne w sieci domowej jak kuchnia elektryczna , ogrzewania podłogowe , ogrzewanie c.o klimatyzacja oraz inne pracujące okresowo.
joy19 napisał:wykres jak wydruk z EKG.
78db78 napisał:Poprawa cos fi nie podniesie spadków napięcia
joy19 napisał:Tylko zauważ, że licznik mierzy i prąd i napięcie, czyli moc, a w funkcji czasu to energia. Odbiornik rezystancyjny przy mniejszym napięciu pracuje mniejszą mocą, ale w funkcji większego czasu energia jest ta sama. Odbiornik wymuszający P=const. przy niższym napięciu pobierze większy prąd w tym samym czasie, więc energia również będzie taka sama.Te, wszystkie urządzenia poprzez określoną swoją moc na wskutek normalnego spadku napięcia pobierają zawsze większy prąd a licznik poboru liczy ich pracę i o to tu chodzi .