Jak w tytule Dysk ST32000542AS
Tak sobie na nim eksperymentowałem (był z relokowanymi sektorami więc strata mała)
A o co chodzi ?
Ano po eksperymentach przestał być w ogóle widoczny jak dla systemu jak i nawet w terminalu (po linii RS232- TTL)
Najpierw po eksperymentach znikł cały SMART a nawet informacja o temperaturze.
Po kolejnych
przestał być widoczny w ogóle teraz już nie ma go jakby nie istniał.
Talerze się rozkręcają coś tam zachrobocze i koniec.
Terminal milczy....
Elektronika nie padła bo podmieniłem elektronikę (z wymianą EEPROM-a) z innego sprawnego i elektronika na innych talerzach ruszyła.
Więc coś znikło z "talerzy" podobno sytuacja jest jak elektronika nie komunikuje się z głowicą.
Ale co jak ?
Czy w takiej sytuacji jest możliwość ponownej "aktywacji" (reaktywacji) dysku ?
Ja wiem ze to stary dysk itd ale może ktoś kiedyś będzie miał podobną sytuację i będzie chciał odzyskać dane ...
Tak sobie na nim eksperymentowałem (był z relokowanymi sektorami więc strata mała)
A o co chodzi ?
Ano po eksperymentach przestał być w ogóle widoczny jak dla systemu jak i nawet w terminalu (po linii RS232- TTL)
Najpierw po eksperymentach znikł cały SMART a nawet informacja o temperaturze.
Po kolejnych
Talerze się rozkręcają coś tam zachrobocze i koniec.
Terminal milczy....
Elektronika nie padła bo podmieniłem elektronikę (z wymianą EEPROM-a) z innego sprawnego i elektronika na innych talerzach ruszyła.
Więc coś znikło z "talerzy" podobno sytuacja jest jak elektronika nie komunikuje się z głowicą.
Ale co jak ?
Czy w takiej sytuacji jest możliwość ponownej "aktywacji" (reaktywacji) dysku ?
Ja wiem ze to stary dysk itd ale może ktoś kiedyś będzie miał podobną sytuację i będzie chciał odzyskać dane ...