logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subwoofer od kina Yamaha YST-SW12 - kompatybilność, wzmacniacz

itsfukintr3yway 12 Mar 2022 10:30 342 2
REKLAMA
  • #1 19926831
    itsfukintr3yway
    Poziom 2  
    Witam serdecznie wszystkich.

Jestem nowy na forum wiec proszę wybaczyć jeśli coś jest nie tak jak powinno.

A wiec mam subwoofer aktywny od kina domowego Yamaha YST-SW12 o mocy 45W.
    Pierwotnie był on podłączony do amplitunera Pioneer, który miał specjalne wyjście (sub out).
    Chciałbym dokupić coś lub jakoś go przerobić aby móc połączyć z nim dwa głośniki tak, aby subwoofer dawał sam bas a głośniki same średnie i wysokie tony.
    Subwoofer ma tylko jedno wejście na kabelek RCA i nic poza tym.
    Szukam czegoś taniego i dobrego, do czego mógłbym go podłączyć i aby miało tez wyjście na 2 głośniki. Chodzi mi o jakieś tanie rozwiązanie albo może jakieś druciarstwo, jeśli się da zrobić.
    Kompletnie się nie znam, nie mam zielonego pojęcia co i jak.
    Proszę o pomoc i jakieś podpowiedzi.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19927118
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15532
    Co ma robić za źródło dźwięku, jakie głośniki chcesz podłączyć?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19929043
    itsfukintr3yway
    Poziom 2  
    Hej, generalnie chodzi mi o to aby przerobić to coś na styl głośników 2.1 jakie można kupić do komputera. Sub bardzo fajnie gra tyle ze potrzebny jest filtr bo podłączając do innych zestawów pod zwykły (speaker out) nie ma tego głębokiego basu No i słychać tez średnie tony. Subik wówczas zamula. Chciałbym dorwać coś co będzie sprawiało żeby sub dawał czysty głęboki bass a zarazem można podłączyć glosniki jakiekolwiek. Tak jak pisałem wcześniej albo coś na prawdę taniego albo może jakieś druciarstwo żeby fajnie grało.

Pozdrawiam i dziękuje za odopowiedz
REKLAMA