Witam
od sporego czasu głowie sie co by tu wymyślić na front,
pewne są tylko 2 rzeczy :
napędzać je będzie LM3886 (68W @ 4Ohm)
i że wole STX (na Tonsile mnie nie stać a co Tesli mam jakieś dziwne uprzedzenia, jakoś dla mnie dziwnie grają)
dodam jeszcze że subka mam ale bym chciał żeby też nisko schodziły, no i najlepiej 2 way (wiadomo - zwrotnica)
słucham techno więc mogę odrobinę środek zaniedbać
mam kilka projektów :
1) GDN-18-120-6-SW + GDWK11-200 8ohm
na 6ohm mój wzmacniacz by miał około 50W- ale i tak to za dużo - po zatym membrana z jakiegoś tam wynalazku :/
2) 2xGDN22-120-8 z BR + GDWK11 cięnty na 18dB/okt przy 3KHz - patrzyłem w symulator i te 2 basowce dość fajnie by grały (wysokie SPL, wytrzymałość mocowa no i bas dość szybki) tylko tu z kolei mam za słaby wzmak :/ no i środek nie wiem jak by sie prezentował
3)2x GDN17-80-4 zapuszkowane + GDN11 tak ja wyżej.
tu z kolei nie wiele osiągnę więcej niż przy 1 projekcie jedynie wytrzymałość mocowa a gorzej wypadnie środek,
4)estradowo
GDS-22-120-4-SE + GDWT-8-150-8-pj cięte na 4KHz - nie mam pojęcia jak by zagrał ten GDS widziałem jedynie testy Sound Wave i wypadł dobrze ale powyżej 100Hz, a ja bym chciał troche basu
ale bym mógł impreze nagłosnić
SPL spore
gorzej w domu... ale
5)jakiegoś mniej sprecyzowanego GDN (np 22-120) i 2 średniaki GDM-14-100-8-SC ??i gdwk11 ??
myślałem tez żeby se kupić tego GDM-14-100-8-SC i go zmodyfikować
dać mu zawieszenie zrobione z resora dolnego, dołożyć magnes.. nie wiem.. pokombinować, ale i tak tylko nasłuch który mam dość zawodny bym mógł to robić.
mi się wydaje że w tym sęk jest że te średniaki STX'a mają zawieszenie górne z gumy. ale specem jeszcze nie jestem. Bym po kombinował jak bym miał sprzęt jak Sound Wave.
co wy o tym wszystkim myślicie ?? może jakiś inny projekt ??
od sporego czasu głowie sie co by tu wymyślić na front,
pewne są tylko 2 rzeczy :
napędzać je będzie LM3886 (68W @ 4Ohm)
i że wole STX (na Tonsile mnie nie stać a co Tesli mam jakieś dziwne uprzedzenia, jakoś dla mnie dziwnie grają)
dodam jeszcze że subka mam ale bym chciał żeby też nisko schodziły, no i najlepiej 2 way (wiadomo - zwrotnica)
słucham techno więc mogę odrobinę środek zaniedbać
mam kilka projektów :
1) GDN-18-120-6-SW + GDWK11-200 8ohm
na 6ohm mój wzmacniacz by miał około 50W- ale i tak to za dużo - po zatym membrana z jakiegoś tam wynalazku :/
2) 2xGDN22-120-8 z BR + GDWK11 cięnty na 18dB/okt przy 3KHz - patrzyłem w symulator i te 2 basowce dość fajnie by grały (wysokie SPL, wytrzymałość mocowa no i bas dość szybki) tylko tu z kolei mam za słaby wzmak :/ no i środek nie wiem jak by sie prezentował
3)2x GDN17-80-4 zapuszkowane + GDN11 tak ja wyżej.
tu z kolei nie wiele osiągnę więcej niż przy 1 projekcie jedynie wytrzymałość mocowa a gorzej wypadnie środek,
4)estradowo
5)jakiegoś mniej sprecyzowanego GDN (np 22-120) i 2 średniaki GDM-14-100-8-SC ??i gdwk11 ??
myślałem tez żeby se kupić tego GDM-14-100-8-SC i go zmodyfikować
mi się wydaje że w tym sęk jest że te średniaki STX'a mają zawieszenie górne z gumy. ale specem jeszcze nie jestem. Bym po kombinował jak bym miał sprzęt jak Sound Wave.
co wy o tym wszystkim myślicie ?? może jakiś inny projekt ??