Witam
Facet mi proponuje montaż napędu do bramy garażowej firmy Westfalia.
Nie ma jednak do niej żadnej instrukcji.
Dorzucam zdjecie.
Wie ktoś co to za napęd?
A czy z czerwonym samochodem zadziałają piloty z niebieskiego? Jakie dokładnie radio, jaki dokładnie typ pilotów? Są radia DTM multi, które zadziałają z częścią pilotów Faac (ale nie ze wszystkimi).
Chciałbym użyć do tego napedu radia 433 Mhz i zwyklych czarnych pilotów dwuprzyciskowych faac.
U Faaca są 3 typy zmiennokodowych dróg radiowych (Fix, LC, SLH) , w każdej z nich występują czarne piloty dwuprzyciskowe a ja wróżka nie jestem - może jednak więcej szczegółów.
A co do samego napędu - tam instrukcji faktycznie nie ma (i nie było) ale chyba ich : http://dk-prof.eu/firma/pliki-do-pobrania/ napęd Master to dokładnie to samo (może ładnie poproś to podeślą manual)
A ogólnie wygląda to na brandowany napęd z rodziny, z której jest też Came Home HG600 - spróbuj czy obsługa i podłączenia nie podpasuje ( instrukcja w załączniku).
Załączniki:
Garaż HOME HG 600-1000.pdf(7.04 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Jeśli nie zdobędziesz oryginalnego odbiornika zewnętrznego Fix Lux (bywają jeszcze na OLX , a i bywają u sprzedawców, np : https://ster-tronic.pl/odbiornik-radiowy-faac-fix-1k-25uf-p678 ) to poszukaj Proximy NMx zgodnej z Fix. A piloty Fix 2k (te, z jaskrawą niebieską LEDą i z przyciskami jak napisałeś) są na A...o w cenach wybitnie konkurencyjnych
Model napędu występuje pod kilkoma nazwami czyli zapewne to taki chińczyk a inne firmy po prostu sobie nalepiają swoje własne logo firmy krzak i pod tym logo sprzedają ten sprzęt.
✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat modelu napędu do bramy garażowej firmy Westfalia, do którego nie ma instrukcji. W odpowiedziach zasugerowano, że napęd może być podobny do modeli DK-PROF Master, BLYSS DOSF-24C oraz Garage Door Opener CASAR 600/800. Użytkownik planuje sparować napęd z pilotami Faac 433 MHz, a w dyskusji poruszono również kwestie kompatybilności różnych typów pilotów oraz odbiorników radiowych. Wskazano na brak instrukcji, ale zasugerowano, że można poszukać podobnych dokumentów dla innych modeli. Wygenerowane przez model językowy.