Witam wszystkich. Problem jak w temacie. Toster na wyskakujące kanapki firmy Bosch. Z racji że jestem osobą co prawie wszystko naprawi albo chociaż usiłuje zamiast od razu wyrzucić to przychodzę do was z takim oto problemem. Po rozebraniu okazało się że jedna z bocznych płytek grzewczych ma spalone ścieżki. Jest to taka płytka z izolatora po którym wężykiem biegnie taśma oporowa. Taśma przerwana w 3 miejscach, przepalenie po prostu. Toster nie jest stary nawet dużo nie pracował. Chciałem to naprawić ale tak... lutować miejsca przerwane chyba nie tędy droga ale nie wiem doradzcie czy ewentualnie można. A po drugie myślałem o wymianie całej taśmy i nawinięcie jej wężykiem po całości . Ale nie mogę znaleźć takiej samej taśmy oporowej. Ta z tostera ma wymiary ok 0.07 mm grubości na 1.2mm szerokości. Może wy znacie sklep z taką taśmą albo wiecie gdzie to dostać albo czy można to jakoś zamienić na taśmę o podobnym oporze i innych wymiarach ale tu już pytam o to was bo nie wiem jaki opór ma aktualna taśma bo nigdzie nie jest podane. Z góry dziękuję za zainteresowanie