logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Fabia 1.4 16V 86km - Błąd P0171, nieprawidłowa mieszanka, szarpanie, trudne odpalanie

romzag6889 16 Gru 2022 15:51 1161 2
REKLAMA
  • #1 20337992
    romzag6889
    Poziom 1  
    Witam. Błąd P0171. Nieprawidłowa mieszanka, coś tam z ciśnieniem. Auto niby zapala normalnie ale po chwili zaczyna szarpać, strzelać w tłumik i w końcu gaśnie. Dopiero za którymś razem odpali normalnie. Ogólnie taki problem z zapalaniem mam od kilku lat. Do tej pory tylko w ciepłe dni nie chciał palić (wiosna lato), im cieplej tym gorzej palił. Na LPG palił normalnie a na benzynie nie. Teraz to i w zimę nie pali. Mechanicy już nie wiedzą co wymienić. Minionego lata udało mi się na chwilę naprawić, wymieniłem wtryski gazu, reduktor, przewody gazu, przez instalację LPG mógł łapać lewe powietrze, było miesiąc spokoju. Ostatnio dopatrzyłem się że mam pękniętą obudowę filtra powietrza, ale przed filtrem i po ściągnięciu wężyka z odmy zamiast ciśnienie uchodzić z odmy to ona lekko zasysa. W sumie to ta odma to sam króciec wystający z pokrywy zaworów. Podpowie ktoś coś? Ręce opadają.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20338119
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1138
    Na moje wypadało by sprawdzić adaptacje, czy sonda lambda działa i czujnik temperatury silnika i czy gaz się nie sączy do kolektora na postoju przy wyłączonym silniku. Potem ewentualnie rozrząd i kąt zapłonu, ale jak na gazie działa, to później.
    Jeśli były jakieś rzeczy wymieniane w ramach diagnostyki, to dobrze żebyś tu o nich napisał.
  • #3 20338613
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6405
    Jezdzi poprawnie na benzynie wogóle?
REKLAMA