logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Cyfrowy Polsat Box w Plusie: brak sygnału, konfiguracja anteny i dekodera, kompatybilność

endiendi161 03 Sty 2023 20:29 1944 4
REKLAMA
  • #1 20366091
    endiendi161
    Poziom 3  
    Witam , wziąłem w plusie cyfrowy Polsat box , kable dobrze obrobione , antena przeszła wszystkie możliwe ustawienia , konwerter tak samo . Problem polega na tym że w menu dekodera nie widać nazwy satelity , są różne ale tej nie ma . Czy problemem będzie brak kompatybilności dekodera z talerzem ? Na wszystkich ustawieniach zerowy sygnał
  • REKLAMA
  • #2 20366137
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2942
    Wszystko zrobione, zarobione, ustawione dobrze przez kogo?
    Wielkość czaszy, konwerter, przeszkody, kierunek?
  • REKLAMA
  • #3 20366305
    endiendi161
    Poziom 3  
    Był facet z miernikiem , zerowy zasięg , wielkość czaszy nie mierzyłem, standard raczej . Zauważyłem że w dekoderze od spodu jest jakieś wejście , zaraz dołączę zdjęcie bo może czegoś brakuje

Dodano po 1 [minuty]:

To te wejście
    Załączniki:
    • Cyfrowy Polsat Box w Plusie: brak sygnału, konfiguracja anteny i dekodera, kompatybilność IMG20230103220848.jpg (3.12 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 20366684
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2942
    Skoro to napisałeś po polsku to co chcesz odbierać przy zerowym zasięgu?
    Mógł ustawić aby był zasięg.
    Na zdjęciu to ważniejsze jest ten model co pisze. ....d64ax
    http://www.polsatbox.pl/pierwszainstalacja/
  • #5 20366993
    andrzejlisek
    Poziom 32  
    Ocena: 713
    endiendi161 napisał:
    Był facet z miernikiem , zerowy zasięg , wielkość czaszy nie mierzyłem, standard raczej .

Dalsze czynności dopiero, jak będziesz mieć pewność, że instalacja jest poprawnie wykonana i dostarcza sygnał odpowiedniej jakości. Czy ten facet miał prosty wskaźnik za 50zł, czy miernik z wyświetlaczem za minimum 300zł (profesjonalny miernik kosztuje od 1000zł w górę)? Jeżeli to pierwsze, to jest możliwe, że nieświadomie ustawił antenę na innego satelitę niż Hotbird.

endiendi161 napisał:
    Zauważyłem że w dekoderze od spodu jest jakieś wejście , zaraz dołączę zdjęcie bo może czegoś brakuje

To wejście od spodu nie ma żadnego zastosowania dla użytkownika.

endiendi161 napisał:
    Problem polega na tym że w menu dekodera nie widać nazwy satelity , są różne ale tej nie ma .

Czy dekoder otrzymałeś od operatora, czy kupiłeś swój, a od operatora otrzymałeś samą kartę (chociaż nie wiem, czy to drugie rozwiązanie jest obecnie możliwe, bo umożliwia sharing)?
    Wszystkie dekodery od operatorów mają na stałe ustawiony odbiór z satelity Hotbird i Astra, przy czym ten pierwszy jest zawsze, bo on jest najważniejszy.
    Natomiast, jeżeli masz swój dekoder, to faktycznie teoretycznie może nie być satelity na liście (chociaż fabrycznie na ogół jest), bo w tym przypadku to użytkownik konfiguruje satelity, jakie chce mieć i transpondery, jakie chce mieć. W takim wypadku trzeba dopisać satelitę Hotbird i jego transpondery (nie trzeba wszystkich, wystarczy tylko przekazujące stacje, które chcesz oglądać).
REKLAMA