Witam, zakupiłem ostatnio dysk SSD, który według opisu posiada pamięć typu SLC. Moje pytanie brzmi jak mogę sprawdzić czy rzeczywiście ten dysk ma właśnie taki typ pamięci, a nie np. MLC czy inny?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:SanDisk 20-82-00469-2 is a buffer–free solution: WD does not produce DRAM, so it tries to reduce its use in its products to the maximum...
The SM2258XT has a DRAM interface cut out,
Cytat:Układ SMI SM2258XT oparty jest na jednordzeniowym 32-bitowym procesorze RISC, podczas pracy z macierzą pamięci flash wykorzystuje cztery kanały i buforowanie pseudo-SLC, a także obsługuje "silną" technologię korekcji błędów LDPC ECC, która kilkakrotnie wydłuża żywotność pamięci z trzybitowymi komórkami. Jest w SM2258XT i tryb bezpośredniego zapisu do pamięci TLC bez pośrednictwa ze strony pamięci podręcznej SLC (Direct-to-TLC). Oznacza to, że przy jednoczesnym zapisywaniu dużych ilości danych SM2258XT jest dość wydajny: gdy pamięć podręczna SLC jest przepełniona, nie musi wstrzymywać się, aby ją zwolnić, w wyniku czego operacje zapisu mogą być wykonywane z większą prędkością, nie spadającą poniżej 140 MB/s i bez nieprzyjemnych sekundowych "przyklejania się".
quantum2400 napisał:powiedzmy, że ten dysk jest może trochę lepszy niż samo TLC bo coś tam ma