Cześć. Zbieram deszczówkę, mam zbiornik 1000 litrów. Do tej pory wodę wypuszczałem zaworem tym dolnym do konewki, lecz chciałbym to trochę zmechanizować. Na jesieni już patrzyłem co nie co, ale niestety nie spełniło to moich oczekiwań. Chciałbym warzywo i trawę podlewać ze zbiornika ale za pomocą węża ogrodowego. Lecz sam wąż nie zdaje egzaminu.
Mam pomysł pewien lecz brakuje mi impulsu.
Mianowicie. Szukam czegoś podobnego jak elektrozawór/ pompa przeplywowa, ale zasada działania zasialajaca i odcinajaca. Chodzi o to że jak odkręcę zawór kulowy w tym zbiorniku to żebym miał na wężu ogrodowym w miare ciśnienie wody i mógł podlewać ogród. Żeby coś popychalo że zbiornika wodę na wąż że zbiornika. I tak samo jak zakręcę zawór żeby odcinało napiecie. Chodzi mi o coś elektrycznego. Na 12v albo 230v.
Kojarzycie coś takiego?
Mam pomysł pewien lecz brakuje mi impulsu.
Mianowicie. Szukam czegoś podobnego jak elektrozawór/ pompa przeplywowa, ale zasada działania zasialajaca i odcinajaca. Chodzi o to że jak odkręcę zawór kulowy w tym zbiorniku to żebym miał na wężu ogrodowym w miare ciśnienie wody i mógł podlewać ogród. Żeby coś popychalo że zbiornika wodę na wąż że zbiornika. I tak samo jak zakręcę zawór żeby odcinało napiecie. Chodzi mi o coś elektrycznego. Na 12v albo 230v.
Kojarzycie coś takiego?