logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja centrali w siłowniku Sommer - różne modele i zamykanie bramy po czasie

gadek80 21 Kwi 2023 20:26 402 1
REKLAMA
  • #1 20550231
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 400
    Witam
    Czy po samym zdjęciu siłownika i obudowie udzielicie mi jaka tam jest centrala czy jednak Sommer wkłada różne centrale do swoich zestawów?
    Chciałem znaleźć instrukcję i sprawdzić czy w tym zestawie może być zamykanie bramy po czasie z możliwością zablokowania jako otwartej.
    Dziękuję za pomoc
    Identyfikacja centrali w siłowniku Sommer - różne modele i zamykanie bramy po czasie Identyfikacja centrali w siłowniku Sommer - różne modele i zamykanie bramy po czasie [/twitter]
  • REKLAMA
  • #2 20550568
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3607
    Centralę będzie można zidentyfikować, jak zrobisz jej zdjęcie ze zdjętą pokrywką.
    A co do autozamykania (i standardowej centrali) - nie ma opcji zablokowania bramy na otwarciu przy autozamykaniu. Jest tylko (poza standardową - brama na otwarciu przerywa odliczanie i się zamyka) opcja osiedlowa - z pilota tylko otwierasz, jeśli się zamyka - zaczyna się otwierać, jeśli się otwiera - dalej się otwiera, na otwarciu czas pauzy autozamykania za każdym sygnałem z pilota jest liczony od nowa.
    Możesz poradzić jak koledzy tutaj - zamontować styki NC dodatkowego odbiornika z opcją bistabilną (włącz-wyłącz - np nowe Proximy) w obwód fotek (17,18) i kolejnym przyciskiem pilota "odłączać" fotki od zacisków.
    Albo - jak widziałem często na osiedlach - przesłonka dyndająca przed fotką którą ręcznie można odsłonić lub zasłonić.
REKLAMA