logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka spalinowa do 1500 zł na nierówny teren - propozycje dla weekendowego kosiarza

chomik-00 05 Maj 2023 13:43 1974 2
REKLAMA
  • #1 20567575
    chomik-00
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Szukam kosiarki do działki która w zasadzie jest jeszcze nie wyrównana po budowie i ciężko nazwać trawnikiem to co na niej rośnie. Teren dość trudny, nierówny chociaż wydaje mi się że większość przeszkód typu kamienie pousuwaliśmy. Do tej pory kosiłem wszystko (koło 12 arów) kosą spalinową ale jest to dość męczące i chyba (przynajmniej w mojej wyobraźni) dużo prościej byłoby w końcu zacząć robić to kosiarką. Szukam czegoś do maks 1500zł. Jestem weekendowym kosiarzem bez zafiksowania na tym temacie więc totalnie nie wiem czym się sugerować. Na chwilę obecną chciałbym żeby kosiarka pochodziła pewnie jeszcze przez parę sezonów na nieogarniętej działce i ułatwiła mi koszenie z którym zazwyczaj nie wyrabiam się w jeden dzień. Nawet zastanawiam się czy nie kupić czegoś o wiele tańszego i potraktować to jako maszynę na max 2-3 sezony do zajechania. Co byście polecili? Wszystkie sugestie mile widziane, dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 20567681
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Ocena: 918
    Witam

Proponuję dalej zostać przy kosie spalinowej. Jako alternatywę można rozważyć kosę elektryczną na 2 18V akumulatory.
    2 komplety akumulatorów, 2 ładowarki i można kosić. Napewno cicha i leżejsza niż spainowa.
  • #3 20567691
    chomik-00
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    LightOfWinter napisał:
    Witam

Proponuję dalej zostać przy kosie spalinowej. Jako alternatywę można rozważyć kosę elektryczną na 2 18V akumulatory.
    2 komplety akumulatorów, 2 ładowarki i można kosić. Napewno cicha i leżejsza niż spainowa.

Hmm możliwe że kosa elektryczna będzie lepsza bo jak odpalam swoją to i ja mam ból głowy po całym dniu i sąsiedzi wokół.. W takim razie jaką kose elektryczną wybrać?? Chociaż liczyłem że taka zwykła kosiarka ułatwi trochę sprawę :|
REKLAMA