logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować

dariusz2021 28 Maj 2023 19:25 4167 30
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 20597776
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15471
    Jakie pole, gdzie, jaki system?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 20597789
    dariusz2021
    Poziom 9  
    Ocena: 155
    md napisał:
    Odłącz drukarkę, wyłącz i włącz komputer, a później instaluj drukarkę najpierw poprzez WiFi. Masz to dokładnie opisane w instrukcji.
    Tutaj podobny problem:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3972316.html#20542777
    Nie chce przez Wifi, tylko po kablu USB. Windows 10 Home 64 bity 22H2. Wyłączyłem i nic. Dodalem zdjecie z białym polem i nic nie ma :) Poprosze o link do oprogramowania tej drukarki ? :)
  • REKLAMA
  • #5 20597793
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Ty możesz sobie nie chcieć, ale nic na to nie poradzisz.
    Na pewno widziałeś, że gniazdo USB z tyłu drukarki zaklejone było naklejką z symbolem WiFi. HP tak właśnie sobie wymyślili.
    Przeczytaj instrukcję instalacji i wątek, który podlinkowałem.
    Po zainstalowaniu i zarejestrowaniu drukarki na stronie HP podłącz kabel USB, a sterownik sam się zainstaluje.
  • #6 20597796
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15471
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 20597809
    md
    Poziom 41  
    Poczytaj wątek, który podlinkowałem. Twoja radość jest przedwczesna.
  • #11 20597818
    md
    Poziom 41  
    Po kilku dniach drukowania drukarka odmówi współpracy. Czytaj kod błędu na wyświetlaczu albo wydrukuj stronę konfiguracji, tam będziesz miał informację.
  • REKLAMA
  • #13 20597839
    md
    Poziom 41  
    Przeczytaj instrukcję. Przeczytaj to, co podlinkowałem jako stronę do sterowników. Tam wszystko jest napisane i wyjaśnione.
  • #15 20597846
    md
    Poziom 41  
    Powtarzam się, ale znowu: Twoja radość jest przedwczesna.
  • #16 20597854
    dariusz2021
    Poziom 9  
    I co dalej ? Dodaj nową drukarkę ? Widoczna, może nie instalować sterownika ? Chcę drukować i skanować.
    Załączniki:
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować m.jpg (237.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 666.jpg (262.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #17 20597859
    md
    Poziom 41  
    A co chcesz dalej robić? Nikt z nas nie widzi Twojego sprzętu, a Ty sam bardzo oszczędnie informujesz, a na dodatek nie czytasz tego, co się pisze.

Zauważyłeś, że co 3 post ogłaszasz sukces? Skąd mamy wiedzieć, o co teraz chodzi?
  • REKLAMA
  • #19 20597873
    md
    Poziom 41  
    md napisał:
    Po kilku dniach drukowania drukarka odmówi współpracy. Czytaj kod błędu na wyświetlaczu albo wydrukuj stronę konfiguracji, tam będziesz miał informację.

Znowu nie bierzesz pod uwagę, że nikt z nas nie wie, co robiłeś do tej pory. Napisałem już i naprawdę męczące jest powtarzanie w kółko tego samego. Poczytaj wątek z tego forum, który podlinkowałem. Tam był taki sam problem.
  • #20 20597882
    dariusz2021
    Poziom 9  
    Skanuje i drukuje, ale zacięła papier :)

Dodano po 6 [minuty]:

md napisał:
    md napisał:

Znowu nie bierzesz pod uwagę, że nikt z nas nie wie, co robiłeś do tej pory. Napisałem już i naprawdę męczące jest powtarzanie w kółko tego samego. Poczytaj wątek z tego forum, który podlinkowałem. Tam był taki sam problem.

Drukuje. Mogę usunąć aplikacje HP SMART, czy niech zostanie ?
  • #21 20597897
    md
    Poziom 41  
    Aplikacja się przydaje i ponieważ uważam, że nie dokończyłeś instalacji, będzie potrzebna.

Z ciekawości. Kiedy uruchamiałeś drukarkę miałeś zaklejony port USB okrągłą naklejką?
  • #22 20597904
    dariusz2021
    Poziom 9  
    md napisał:
    Aplikacja się przydaje i ponieważ uważam, że nie dokończyłeś instalacji, będzie potrzebna.

Z ciekawości. Kiedy uruchamiałeś drukarkę miałeś zaklejony port USB okrągłą naklejką?
    Rok temu, ale robiłem format i jak już pisałem, nie da się zainstalować sterownika do drukarki, dziwne, ale drukuje. Nie spotkałem się z czymś takim. Smartfony też nie potrzebują HP SMART, by drukować. Początek, a na końcu białe pole i nic nie ma :) Jakiś czas temu miałem podobny przypadek i założyłem tutaj wątek i kazano mi wyłączyć wifi, jeśli instalacja ma przebiec pomyślnie i nikt nie pisał o logowaniu do HP itp. :)
    Załączniki:
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować Bez tytułu.jpg (963.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #23 20598252
    Testerrr
    Poziom 25  
    Ocena: 17
    HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować

Przepraszam, ale wydaje mi się, że do instalacji drukarki nie jest wymagany ani internet ani konto smart hp. Podane sterowniki oferują skanowanie i drukowanie.

Pozdrawiam.
  • #24 20598283
    md
    Poziom 41  
    Tutaj mamy kolejny przykład, w którym ktoś prosi o pomoc, ale sam nie chce pomóc w zdiagnozowaniu problemu. Drukarka podobno była instalowana rok temu. Tego nie wiedzieliśmy, a to najważniejsza informacja. Cały proces instalacji wymaga rejestracji drukarki na koncie HP, sama drukarka wymaga stałego połączenia z internetem i nie toleruje tonerów zastępczych.
    Być może teraz coś się zmieniło, ale dla wielu ludzi ta drukarko to kosztowna i uciążliwa zabawka. Proszę poczytać o subskrypcji, proszę zajrzeć do opinii klientów. Opinie pozytywne wyglądają jak pisane na zamówienie. Jak uwierzyć w to, że ktoś jest zadowolony, że dzięki subskrypcji nie musi pamiętać o zamawianiu tonerów, bo kurier zawsze na czas dowiezie? Proszę poczytać u źródła, ile takie zadowolenie kosztuje co miesiąc: https://www.hp.com/pl-pl/printers/instant-ink/plans.html#section=plans&tab=toner
  • #25 20598300
    dariusz2021
    Poziom 9  
    md napisał:
    Tutaj mamy kolejny przykład, w którym ktoś prosi o pomoc, ale sam nie chce pomóc w zdiagnozowaniu problemu. Drukarka podobno była instalowana rok temu. Tego nie wiedzieliśmy, a to najważniejsza informacja. Cały proces instalacji wymaga rejestracji drukarki na koncie HP, sama drukarka wymaga stałego połączenia z internetem i nie toleruje tonerów zastępczych.
    Być może teraz coś się zmieniło, ale dla wielu ludzi ta drukarko to kosztowna i uciążliwa zabawka. Proszę poczytać o subskrypcji, proszę zajrzeć do opinii klientów. Opinie pozytywne wyglądają jak pisane na zamówienie. Jak uwierzyć w to, że ktoś jest zadowolony, że dzięki subskrypcji nie musi pamiętać o zamawianiu tonerów, bo kurier zawsze na czas dowiezie? Proszę poczytać u źródła, ile takie zadowolenie kosztuje co miesiąc: https://www.hp.com/pl-pl/printers/instant-ink/plans.html#section=plans&tab=toner

Instalowałem 5 razy, a brat 3 krotnie na swoim komputerze i wymienialiśmy też oryginalny toner, który Panowie polecili sklep i kupiliśmy za 200 coś zł, więc nie rozumiem ? Drukarka działa bez sterownika, nie wiem jak to możliwe, ale działa. Polecono ten sklep: https://www.123drukuj.pl/Tonery-do-drukarek-l.../LaserJet/HP-LaserJet-MFP-M140w-p2150478.html. Prosze napisać krok po kroku, jak zainstalować sterownik ? Wyjaśni mi Pan czemu drukuje bez sterownika ? Jak to możliwe ?

Dodano po 37 [minuty]:

Instaluję. Dodam fotki. Mam odłączyć kabel. Pisze: Czekaj, ale mam odłączony kabel USBB. Podłączyć ? Będzie się tak kręcił przez cały dzień ? :) Mija 30min. I nic ?
    Załączniki:
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 14.jpg (524.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 13.jpg (589.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 12.jpg (585.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 11.jpg (766.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 10.jpg (806.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 9.jpg (785.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 7.jpg (664.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 5.jpg (761.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 4.jpg (774.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 3.jpg (741.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować x.jpg (911.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet M140w WiFi - Instalacja oprogramowania, białe pole - Nie można zainstalować 2.jpg (894.8 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #27 20598535
    md
    Poziom 41  
    Przecież to Ty cały czas upierałeś się, by instalować sterowniki. Ja od samego początku pisałem o prawidłowej procedurze instalacji i rejestracji drukarki. Podałem nawet link to podobnego wątku, a Ty ciągle swoje.
  • #28 20599269
    dariusz2021
    Poziom 9  
    md napisał:
    Przecież to Ty cały czas upierałeś się, by instalować sterowniki. Ja od samego początku pisałem o prawidłowej procedurze instalacji i rejestracji drukarki. Podałem nawet link to podobnego wątku, a Ty ciągle swoje.

Upierałem się bo, na początku sterowniki były zainstalowane. Dziękuję za pomoc :)
  • #29 20599650
    md
    Poziom 41  
    Sterowniki musiały być zainstalowane, bo w przeciwnym razie nie byłoby możliwości drukowania i skanowania. Już w #5 napisałem, że sterowniki zostaną zainstalowane po poprawnie przeprowadzonej procedurze instalacji:
    md napisał:
    Po zainstalowaniu i zarejestrowaniu drukarki na stronie HP podłącz kabel USB, a sterownik sam się zainstaluje.

To, że są w systemie właściwe sterowniki, nie oznacza, że drukarka będzie drukować. Już to zauważyłeś. Te nowe wynalazki HP są pod kontrolą HP i zdalnie możesz mieć zablokowaną możliwość wydruku. W wątku, który linkowałem, zwróciłem uwagę na fakt włączenia podczas instalacji subskrypcji. Jeżeli ją włączyłeś, zobowiązałeś się do opłat. Jeżeli ich nie uregulujesz, drukarka przestanie drukować. Jeżeli nie chcesz płacić za dostarczanie tonerów od HP, wyłącz subskrypcję (jeżeli masz włączoną).
  • #30 20600323
    dariusz2021
    Poziom 9  
    md napisał:
    Sterowniki musiały być zainstalowane, bo w przeciwnym razie nie byłoby możliwości drukowania i skanowania. Już w #5 napisałem, że sterowniki zostaną zainstalowane po poprawnie przeprowadzonej procedurze instalacji:
    md napisał:

To, że są w systemie właściwe sterowniki, nie oznacza, że drukarka będzie drukować. Już to zauważyłeś. Te nowe wynalazki HP są pod kontrolą HP i zdalnie możesz mieć zablokowaną możliwość wydruku. W wątku, który linkowałem, zwróciłem uwagę na fakt włączenia podczas instalacji subskrypcji. Jeżeli ją włączyłeś, zobowiązałeś się do opłat. Jeżeli ich nie uregulujesz, drukarka przestanie drukować. Jeżeli nie chcesz płacić za dostarczanie tonerów od HP, wyłącz subskrypcję (jeżeli masz włączoną).

Kto powiedział, że muszę płacić ? :) Nic nie muszę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją oprogramowania do drukarki HP LaserJet M140w, gdzie pojawia się białe pole podczas próby instalacji. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, w tym odłączenie drukarki, restart komputera oraz instalacja przez WiFi, mimo że użytkownik preferuje połączenie USB. Wskazano również na konieczność rejestracji drukarki na stronie HP oraz na problemy związane z subskrypcją i zdalnym blokowaniem funkcji przez HP. Użytkownik ostatecznie zainstalował drukarkę bez aplikacji HP SMART, ale pojawiły się pytania dotyczące dalszej konfiguracji i działania urządzenia. W końcu, po konsultacji z HP, użytkownik potwierdził, że nie jest konieczne instalowanie sterowników, a drukarka działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA