Witam. Nie mogę zainstalować oprogramowanie do drukarki, białe pole i nic ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammd napisał:Nie chce przez Wifi, tylko po kablu USB. Windows 10 Home 64 bity 22H2. Wyłączyłem i nic. Dodalem zdjecie z białym polem i nic nie maOdłącz drukarkę, wyłącz i włącz komputer, a później instaluj drukarkę najpierw poprzez WiFi. Masz to dokładnie opisane w instrukcji.
Tutaj podobny problem:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3972316.html#20542777
md napisał:Wprowadzam PIN, bo go chce i dalej nicPo kilku dniach drukowania drukarka odmówi współpracy. Czytaj kod błędu na wyświetlaczu albo wydrukuj stronę konfiguracji, tam będziesz miał informację.
md napisał:Po kilku dniach drukowania drukarka odmówi współpracy. Czytaj kod błędu na wyświetlaczu albo wydrukuj stronę konfiguracji, tam będziesz miał informację.
md napisał:md napisał:Po kilku dniach drukowania drukarka odmówi współpracy. Czytaj kod błędu na wyświetlaczu albo wydrukuj stronę konfiguracji, tam będziesz miał informację.
Znowu nie bierzesz pod uwagę, że nikt z nas nie wie, co robiłeś do tej pory. Napisałem już i naprawdę męczące jest powtarzanie w kółko tego samego. Poczytaj wątek z tego forum, który podlinkowałem. Tam był taki sam problem.
md napisał:Rok temu, ale robiłem format i jak już pisałem, nie da się zainstalować sterownika do drukarki, dziwne, ale drukuje. Nie spotkałem się z czymś takim. Smartfony też nie potrzebują HP SMART, by drukować. Początek, a na końcu białe pole i nic nie maAplikacja się przydaje i ponieważ uważam, że nie dokończyłeś instalacji, będzie potrzebna.
Z ciekawości. Kiedy uruchamiałeś drukarkę miałeś zaklejony port USB okrągłą naklejką?
md napisał:Tutaj mamy kolejny przykład, w którym ktoś prosi o pomoc, ale sam nie chce pomóc w zdiagnozowaniu problemu. Drukarka podobno była instalowana rok temu. Tego nie wiedzieliśmy, a to najważniejsza informacja. Cały proces instalacji wymaga rejestracji drukarki na koncie HP, sama drukarka wymaga stałego połączenia z internetem i nie toleruje tonerów zastępczych.
Być może teraz coś się zmieniło, ale dla wielu ludzi ta drukarko to kosztowna i uciążliwa zabawka. Proszę poczytać o subskrypcji, proszę zajrzeć do opinii klientów. Opinie pozytywne wyglądają jak pisane na zamówienie. Jak uwierzyć w to, że ktoś jest zadowolony, że dzięki subskrypcji nie musi pamiętać o zamawianiu tonerów, bo kurier zawsze na czas dowiezie? Proszę poczytać u źródła, ile takie zadowolenie kosztuje co miesiąc: https://www.hp.com/pl-pl/printers/instant-ink/plans.html#section=plans&tab=toner
md napisał:Przecież to Ty cały czas upierałeś się, by instalować sterowniki. Ja od samego początku pisałem o prawidłowej procedurze instalacji i rejestracji drukarki. Podałem nawet link to podobnego wątku, a Ty ciągle swoje.
md napisał:Po zainstalowaniu i zarejestrowaniu drukarki na stronie HP podłącz kabel USB, a sterownik sam się zainstaluje.
md napisał:Sterowniki musiały być zainstalowane, bo w przeciwnym razie nie byłoby możliwości drukowania i skanowania. Już w #5 napisałem, że sterowniki zostaną zainstalowane po poprawnie przeprowadzonej procedurze instalacji:md napisał:Po zainstalowaniu i zarejestrowaniu drukarki na stronie HP podłącz kabel USB, a sterownik sam się zainstaluje.
To, że są w systemie właściwe sterowniki, nie oznacza, że drukarka będzie drukować. Już to zauważyłeś. Te nowe wynalazki HP są pod kontrolą HP i zdalnie możesz mieć zablokowaną możliwość wydruku. W wątku, który linkowałem, zwróciłem uwagę na fakt włączenia podczas instalacji subskrypcji. Jeżeli ją włączyłeś, zobowiązałeś się do opłat. Jeżeli ich nie uregulujesz, drukarka przestanie drukować. Jeżeli nie chcesz płacić za dostarczanie tonerów od HP, wyłącz subskrypcję (jeżeli masz włączoną).