ja wiem ze są odpowiednie programy tylko nie mam pojęcia które to są programy i jak to czeba zrobic wiec czy moglibyście mi pomóc i dokładną instrukcje podać jak to czeba zrobic. i którym programem.
mam jeszcze prośbe czy moglibyście powiedzieć jak czeba i gdzie właczyć to formatowanie niskopoziomowe i który to program czy ten do diagnostyki czy ten tools oczywiście pod windowsa wszystkie
programik maxtora dzialal na wszystkich dyskach roznych firm
oto link http://www.ameriwebs.net/groupworks/downloads/llfutil.exe formatowanie dysku troche trwa 80gb ok 6-7 godzin ale efekt jest bardzo dobry no chyba ze zauwazysz ze w pewnych miejscach format zwalnia lub sie zatrzymuje wtedy przerwij i formatuj jeszcze raz i jesli nie zwolni w tym miejscu to powinno byc ok
Dodano po 1 [minuty]:
zapomnialem dopisac jesli znow zwalnia labo sie zatrzymuje to w tym miejscu bedzie raczej bad sector
Nawet format niskopoziomowy nie pomógł dysk jest juz tak uszkodzony ze nic go nie uratuje jest tyle bad sektorów ze nie mozna juz nic zrobic . Wielkie dzieki za próby pomocy z nim.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy wykonania formatowania niskopoziomowego dysku WD400EB z bad sectorami. Zalecane jest korzystanie z narzędzi dostarczanych przez producentów dysków, dostępnych na ich oficjalnych stronach, np. Seagate czy Western Digital. Podano link do narzędzi WD działających pod DOS i Windows. Wspomniano także program HDD Regenerator, jednak nie umożliwia on zerowania dysku. Alternatywnie polecono uniwersalny program Maxtor LLF Utility, który wykonuje format niskopoziomowy, choć proces trwa kilka godzin i może się zatrzymać na bad sectorach, co wskazuje na uszkodzone obszary dysku. Ostatecznie format niskopoziomowy nie pomógł, gdyż dysk był zbyt uszkodzony i posiadał zbyt wiele bad sectorów, co uniemożliwiło jego naprawę.