Witam mam taki silnik i dwa kondensatory jeden 150 drugi 40. Wiem że 150 idzie na rozruch drugi na pracę.
Nie wiem jak to podłączyć ponieważ przewody już tak były luzem gdy dostałem tą sprężarkę od wujka. Filmik na Youtube podobnego silnika z kondensatorami lecz kolory kabelków są inne i wole nie podłączać na tzw "pałę".
Czy ktoś może mi narysować schemat co z czym.
(posiadam multimetr jak trzeba coś państwu podpowiedzieć)
Witam mam taki silnik i dwa kondensatory jeden 150 drugi 40. Wiem że 150 idzie na rozruch drugi na pracę.
Nie wiem jak to podłączyć ponieważ przewody już tak były luzem gdy dostałem tą sprężarkę od wujka. Filmik na Youtube podobnego silnika z kondensatorami lecz kolory kabelków są inne i wole nie podłączać na tzw "pałę".
Czy ktoś może mi narysować schemat co z czym.
(posiadam multimetr jak trzeba coś państwu podpowiedzieć) (*)
Ad. (*) To ty potrzebujesz podpowiedzi!
Najpierw zidentyfikuj wszystkie wychodzące przewody oznacz je własnym sposobem, tak abyś wiedział co z czym łączysz (niektóre połączenia moga być dokonane wewnątrz silnika!).
Połacz elementy jak na obrazku:
W razie wątpliwości przeanalizuj ten Y/T vid - clip, gdzie znajdziesz sposób na określenie zadanego kierunku obrotów wałka wyjściowego, co w twoim przypadku nie jest bez znaczenia.
https://www.youtube.com/watch?v=-AHl7wM6N5s&ab_channel=Mr.DIYer
Właśnie najgorsze to oznaczenie tych przewodów. Nie wiem jak to zrobić dlatego napisałem tu post. Popatrzę na yt, ale fajnie jak ktoś „ogarnięty” by coś pomógł
100 kΩ do obudowy? Dla kilku woltów z multimetru? Zdaje się że silnik zamoczony albo przegrzany. Oba niebieskie to wyłącznik odśrodkowy. Żółty + czarny -uzwojenie rozruchowe, choć troche zbyt mała rezystancja. Brązowy + czerwony - uzwojenie główne, niby nie najgorzej, ale rozruchowe? Tak czy owak silnik niesprawny / spalony.
Posiadam też taki miernik rezystancji izolacji. Ktoś podpowie jak sprawdzić te uzwojenia w tym silniku? Gdzie co podłączyć. Żeby była już pewność coś z silnikiem zrobić.
No i teraz aby dokonać pomiaru należy przez moment przytrzymać o ten przycisk.
Jednocześnie uważając aby właśnie w tym czasie nie dotknąć plusa.
Jednocześnie także dotykając obudowy silnika.
Niby 1000V nawet nie szkodliwe, no ale jednak nie przyjemne
No i teraz aby dokonać pomiaru należy przez moment przytrzymać o ten przycisk.
Jednocześnie uważając aby właśnie w tym czasie nie dotknąć plusa.
Jednocześnie także dotykając obudowy silnika.
Niby 1000V nawet nie szkodliwe, no ale jednak nie przyjemne
Tak zrobiłem wcisnąłem nie trzeba trzymać sprawdzałem miernikiem ten indykator i działa w każdym zakresie 250-1000v , ale po podłączeniu do tych przewodów tak jak mi kazano pokazuje „1”czyli nic się nie dzieje. Jest wyświetlone na wyswietlaczu H czyli napięcie na krokodylkach jest podane.
Jest wyświetlone na wyswietlaczu H czyli napięcie na krokodylkach jest podane.
Nie znam tego miernika ale według mnie to jest Hold, a nie oznaczenie napięcia.
Przycisnij ten przycisk po prawej i powinno to zniknąć. Dopiero wtedy zrób pomiar.
✨ Dyskusja dotyczy podłączenia silnika jednofazowego sprężarki z dwoma kondensatorami: rozruchowym 150 µF i pracy 40 µF. Użytkownik posiada silnik z nieoznaczonymi przewodami, co utrudnia prawidłowe podłączenie kondensatorów. Wskazano konieczność identyfikacji przewodów poprzez pomiary rezystancji między nimi, aby rozróżnić uzwojenie główne, rozruchowe oraz wyłącznik odśrodkowy. Pomiar izolacji wykonano miernikiem z napięciem 1000 V, zwracając uwagę na prawidłowe podłączenie przewodów pomiarowych względem obudowy silnika. W trakcie testów stwierdzono możliwe uszkodzenia uzwojeń, sugerując konieczność przewijania silnika. Ostatecznie elektryk podłączył silnik i kondensatory prawidłowo, potwierdzając ich sprawność i poprawne działanie układu. Wskazano również materiały pomocnicze, takie jak schematy połączeń i film instruktażowy dotyczący silników jednofazowych z kondensatorami. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.